Μαρινάκης: Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους τις πτυχές των fake news και της παραπληροφόρησης που είναι επικίνδυνες εθνικά

Για την ταχύτητα και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μίλησε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε ημερίδα με θέμα την παραπληροφόρηση.

Μιλώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα, ο κ. Μαρινάκης εξήγησε τι συνέβη όταν ρωτήθηκε, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετά τη συναυλία για την τραγωδία στα Τέμπη, με εκείνον να απαντάει ότι: «κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον πόνο των συγγενών, έχουν δικαίωμα να αντιδρούν όπως εκείνοι πιστεύουν», ενώ ο ίδιος λίγο μετά δεχόταν επίθεση από μια άγνωστη κοπέλα, μέσω της σελίδας του, λέγοντάς του ότι είναι ντροπή να προσβάλλει τους ανθρώπους που πήγαν σε μια συναυλία για τα Τέμπη.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στάθηκε και σε μια ακόμη αναφορά, ενός ραδιοφωνικού παραγωγού, ότι ο κ. Μαρινάκης του είχε πει ότι: «αυτοί που διοργάνωσαν τη συναυλία για τα Τέμπη ξεπλένουν τη Χαμάς και εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο». Ο κ. Μαρινάκης τονίζοντας για τη διοργάνωση της συναυλίας για την τραγωδία στα Τέμπη πως «οι διοργανωτές είναι συγγενείς που βίωσαν τον απόλυτο πόνο», πρόσθεσε προς επίρρωση των παραπάνω πως πριν από μια εβδομάδα, μια άλλη δημοσιογράφος σε ένα πολύ μεγάλο κανάλι είχε πει ακριβώς το ίδιο, ότι: «ευτυχώς που δεν ζει ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιατί θα τον κατηγορούσαν επειδή κρατούσε τη σημαία της Παλαιστίνης, ότι ξεπλένει τη Χαμάς. Άρα είναι ντροπή στο όνομα αυτής της οργής, αυτής της λύπης, αυτής της απόλυτης δυστυχίας κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο, όχι αυτοί που κρατάνε μια σημαία, κάποιοι άλλοι με τη ρητορική τους να ξεπλένουν τη Χαμάς και στη συνέχεια αναφέρθηκα και στην τραγωδία την οποία βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί και στην Παλαιστίνη αλλά και στο Ισραήλ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ