Ασφαλείς δρόμους ζητούν στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας - Κινητοποίηση και διαμαρτυρία την Παρασκευή, μετά το σοβαρό τραυματισμό της 13χρονης

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων σχολείων του Καινουργίου σε συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ε.Ο Αγρινίου-Θέρμου στο Λιγόρεμα Καινουργίου με αφορμή την πρόσφατη παράσυρση και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 13:15.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-πρόσκληση:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, στις 13.15, σας καλούμε στην τοποθεσία Λιγόρεμα στο Καινούργιο, για να ενώσουμε τις φωνές μας και να απαιτήσουμε αυτό που μας ανήκει: ασφαλείς δρόμους για όλους.

Ως πολίτες της κοινότητας Καινούργιου, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στις συνεχείς απειλές που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Η οδική ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια- είναι δικαίωμα!

Συμβολικά θα διακόψουμε την κυκλοφορία για 15 λεπτά, δείχνοντας ότι η ζωή κάθε πεζού αξίζει προσοχή, φροντίδα και άμεση δράση. Διεκδικούμε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα από τους αρμόδιους, ώστε να μην έχουμε άλλα θύματα στους δρόμους μας.

Η παρουσία όλων μας είναι κρίσιμη. Μαζί με τα παιδιά μας, ας δείξουμε τη δύναμη της ενότητας και της αποφασιστικότητας. »

Με εκτίμηση,

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Θεστιέων

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 1ου Δ.Σ. Θεστιέων,

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 2ου Δ.Σ. Θεστιέων,

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Καινούργιου,

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Ε.Π.Α.Λ Καινούργιου

kainourgiopress.gr

Αγρίνιο: «Είδα ξαφνικά το παιδί μέσα στα αίματα» λέει ο 75χρονος οδηγός που παρέσυρε την 13χρονη - Για 4η μέρα στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου