Κινεζική αποστολή από την Επαρχία Jiangxi στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα

O Aντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης υποδέχτηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, κινεζική αποστολή από την Επαρχία Jiangxi.

Η Κινεζική αποστολή αποτελούνταν από τους: Zhuang Zhaolin, Υπουργό του Τμήματος Οργάνωσης της Επιτροπής του ΚΚΚ της Jiangxi, WangYaqing, ChenChangsheng, ZhangLili και GongLuocheng, υψηλόβαθμα στελέχη της Επαρχίας.

20241015_zaimis_-_jiangxi_3.jpg

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης, παρουσίασε το επενδυτικό προφίλ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα αναπτυξιακά της προτερήματα, τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με την Αττική και την Ανατολική Ελλάδα, το επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό δυναμικό της, καθώς και τον εξωστρεφή της χαρακτήρα σε ευρωπαϊκές και διεθνείς συνεργασίες. Επίσης, τόνισε για άλλη μια φορά της επιθυμία της ΠΔΕ για απευθείας αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου του Αράξου ή του Ακτίου με πόλη της Κίνας, το οποίο θα βοηθούσε εκατέρωθεν την ανάπτυξη σχέσεων. Η κινεζική πλευρά παρουσίασε και αυτή με τη σειρά της το προφίλ της Επαρχίας Jiangxi, καθώς και προτάσεις για συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας με την ΠΔΕ.

Στο τέλος της συνάντησης οι δυο πλευρές αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα και εξέφρασαν από κοινού πως βλέπουν θετικά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο την εγκαθίδρυση στενότερης συνεργασίας.