Καμένα Βούρλα: Στο στενό της περιβάλλον ψάχνουν τον δολοφόνο της 84χρονης

«Φαίνεται πως του άνοιξε»

Συνεχίζονται οι έρευνες για την διελεύκανση της δολοφονίας της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα το Σάββατο (12/10).

Η ηλικιωμένη δεν είχε να δώσει σημεία ζωής για περισσότερο από ένα 24ωρο, με αποτέλεσμα ο ξάδελφός της μαζί με αστυνομικούς να μεταβούν στο σπίτι της, προκειμένου να δουν τι συμβαίνει. Με την βοήθεια κλειδαρά, αφού μπήκαν μέσα, διαπιστώθηκε ότι η πόρτα δεν ήταν ασφαλισμένη ενώ το κλειδί είχε τοποθετηθεί εσωτερικά, και δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Σε κοντινή απόσταση από την πόρτα, βρέθηκε η 84χρονη πεσμένη ανάσκελα στο πάτωμα, και σε μικρή απόσταση από αυτή, υπήρχαν κηλίδες αίματος καθώς και αποτυπώματα από παπούτσια. Ωστόσο δεν διαπιστώθηκαν ίχνη πάλης.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σπίτι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και ο ιατροδικαστής Λαμίας. Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το πτώμα έφερε ένα τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ο θάνατος της προσδιορίζεται μεσημέρι της Παρασκευής.

Μέσα στην κατοικία του θύματος βρέθηκε και το πορτοφόλι της, με συνέπεια να αποκλείεται – προς το παρόν – το ενδεχόμενο πιθανής ληστείας. Οι Αρχές θεωρούν ο δράστης είναι ένα πρόσωπο του κοντινού περιβάλλοντος του θύματος.

Η 84χρονη είχε μεγάλη περιουσία

Η 84χρονη φέρεται να είχε μεγάλη περιουσία και να είχε εκμυστηρευθεί σε γείτονά της ότι έχει αντιδικία με συγγενείς της για τα κληρονομικά. Τα εν λόγω άτομα έχουν ελεγχθεί από την αστυνομία, ωστόσο έχουν άλλοθι για την συγκεκριμένη μέρα.

«Μία μοναδική μαχαιριά από τον δολοφόνο»

«Ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου, μία πόρτα με το κλειδί από πίσω που σημαίνει είτε χτύπησε ο δολοφόνος και του άνοιξε γιατί τον ήξερε ή άνοιξε σε έναν άγνωστο. Δεν υπήρξαν ίχνη παραβίασης και η πόρτα της μπαλκονόπορτας ήταν κλειστή. Υπήρχε μία μικρή ακαταστασία στο σπίτι αλλά δικαιολογείται γιατί ήταν μόνη της. Ο δολοφόνος την χτύπησε με το μαχαίρι από πίσω μία φορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, νομίζω πως δεν την άφησε αιμόφυρτη αλλά την είδε νεκρή. Υπήρχαν πιτσιλιές αίματος. Φαίνεται πως κάποιος έχει πατήσει. Υπάρχουν κάμερες γύρω γύρω και η αστυνομία προσπαθεί να βρει στοιχεία» ανέφερε μιλώντας στο LiveNews, o Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Φαίνεται πως άνοιξε στον δολοφόνο της»

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα το πρωί η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου «το θύμα φαίνεται ότι άνοιξε στον δολοφόνο. Αυτός μπορεί να είναι ο οποιοδήποτε ακόμα και άγνωστος».

Συνεχίζοντας η κ. Δημογλίδου είπε πως το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία. «Η οικία δεν έχει ίχνη παραβίασής και δεν ήταν αναστατωμένη. Δεν μιλάμε για κίνητρο τη ληστεία. Η παρατηρητικότητα του ιατροδικαστή έδειξε ότι υπήρχε ένα τραύμα στην πλάτη της γυναίκας. Αναζητούμε βιντεοληπτικό υλικό», είπε.

 

ΠΗΓΗ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ