Κασσελάκης: Σταλινική η ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ περί «αμετάκλητης απόφασης» αποκλεισμού μου

Στα άκρα η κόντρα

Οξύνεται όσο περνούν οι ώρες, η κόντρα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση για τον αποκλεισμό του από τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος πρόεδρος, που έλαβε το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη το πρωί της Δευτέρας, στην οποία φανέρωνε κάποιες από τις προθέσεις του για το επόμενο διάστημα, ακολούθησε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήριζε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, για τον αποκλεισμό του, ως αμετάκλητη.

Άμεση ήταν η απάντηση συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, όπου έκαναν λόγο για σταλινική ανακοίνωση και υπενθυμίζουν ότι το συνέδριο, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος, μπορεί να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη

Μετά τη σημερινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που ξεκαθαρίζει ότι «είναι εδώ» και ότι θα διεκδικήσει από το Συνέδριο την ακύρωση των αβάσιμων αποφάσεων της Κ.Ε, κάποιοι -υπό το κράτος πανικού- έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτή την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν.

Με σημερινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δήθεν «αμετάκλητη» απόφαση όσον αφορά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη.

Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού.

Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μην γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν.

 

ΠΗΓΗ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ