Τσετσενία: Τέσσερις νεκροί εκ των οποίων δύο παιδιά από έκρηξη σε βενζινάδικο

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, από έκρηξη που σημειώθηκε σε βενζινάδικο στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Τσετσενίας – αυτού του ομοσπονδιακού υποκείμενου της Ρωσίας στον Καύκασο – ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτων αναγκών γνωστοποίησε την είδηση αυτή του δυστυχήματος, διευκρινίζοντας ότι η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Βίντεο του περιστατικού, που δημοσιεύθηκαν σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν μια μεγάλη πύρινη σφαίρα που πυροδοτήθηκε από την έκρηξη.

Δυστυχήματα παρόμοιου τύπου είναι συνηθισμένα στη Ρωσία, συχνά λόγω παραβιάσεων των προτύπων ασφαλείας ή ερειπωμένων εγκαταστάσεων.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, μια έκρηξη σε βενζινάδικο στο Νταγκεστάν, είναι ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας γειτονικό με αυτό της Τσετσενίας, άφησε πίσω της 13 νεκρούς και περίπου δέκα τραυματίες.

Τον Αύγουστο του 2023, επίσης στο Νταγκεστάν, 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 119 τραυματίστηκαν από ένα παρόμοιο δυστύχημα στα προάστια της Μαχατσκαλά, της περιφερειακής πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ