ΣΥΡΙΖΑ: Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Πυρά από στελέχη των «87» κατά Κασσελάκη

Εντείνεται το σκηνικό ρήξης στο εσωτερικό του κόμματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτελεί η εισήγηση που θα κατατεθεί στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία θα καθορίσει τα επόμενα βήματα έπειτα από την αποστολή εξωδίκου από τον Στέφανο Κασσελάκη προς την ΠΓ και την ΚΕ για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του, με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά.

Την ίδια ώρα εντείνεται το σκηνικό ρήξης στο εσωτερικό του κόμματος, με τα σενάρια της διάσπασης να μπαίνουν για τα καλά στην ημερήσια διάταξη, ενώ παράλληλα εντείνονται οι εσωτερικές διεργασίες για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφεται έντονη αντίδραση μιας σειράς μελών του οργάνου για το γεγονός της μη απόσυρσης του εξωδίκου από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ νερό στον μύλο των αντιδράσεων φέρεται να έριξαν και οι δηλώσεις του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι «ο Κασσελάκης δεν πήρε πίσω το εξώδικο. ⁠Εξακολουθεί να λέει ότι είναι πρόεδρος» υπογραμμίζοντας ότι αυτό συνιστά έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του κόμματος. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «χθες μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος, κάτι που αποτελεί λόγο αποκλεισμού του κόμματος από εθνικές εκλογές ο μη σεβασμός του πολιτεύματος».

«Η δράση του Κασσελάκη είναι διασπαστική κίνηση. Όχι η αντίδραση του κόμματος απέναντι σ αυτή» φέρεται να υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «η αντίδραση με τη σύγκληση της ΚΕ είναι η μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας».

Παίρνοντας τον λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να ανέφερε πως «το εξώδικο είναι η μέχρι στιγμής κορυφαία πράξη ποινικοποίησης του κόμματος, σε συνέχεια άλλων που πρόσφατα προηγήθηκαν.

Στόχος της ποινικοποίησης του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους/τις ομοίους του είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Κασσελάκης όχι μόνο δεν πήρε πίσω το εξώδικο αλλά δηλώνοντας ότι ικανοποιήθηκε μετά από αυτό και γι’ αυτό δεν το συνεχίζει, ουσιαστικά είπε πως καλώς έπραξε και το απέστειλε, επομένως καλώς ποινικοποίησε την κομματική λειτουργία.

Η τεχνητή προσπάθεια ακύρωσης της απαρτίας στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ αποτελεί μία αθέμιτη και πρωτοφανής υπονόμευση λειτουργίας των οργάνων, δηλαδή της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος. Ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα από την ΠΓ».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Κατερίνα Νοτοπούλου, στην τοποθέτησή σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι «είναι απόλυτη αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στην ΚΕ. Έχουν εξοντωθεί οικονομικά και χρονικά οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, ας δείξουμε τον ελάχιστο σεβασμό στη ζωή τους διασφαλίζοντας το αυτονόητο: τη συμμετοχή τους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου.

«Δεν πρόκειται να πάω. Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα μένος με το πρόσωπό μου. Δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου να μαίνεται. Πιέσεις υπάρχουνε. Που και που πρέπει να βάλουμε κόκκινες γραμμές. Δεν θα προκαλέσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, το απόγευμα της ίδιας μέρας κύκλοι υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη φέρονται να προέβησαν σε μαζική αποστολή μηνυμάτων τόσο προς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και προς μέλη και φίλους του κόμματος, με τα οποία καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο που αναμένεται να συνεδριάσει η Κ.Ε..

Στα μηνύματά τους ανέφεραν ότι τα μέλη του οργάνου που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη δεν θα παραλάβουν τις κάρτες τους, ούτε θα προσέλθουν στην αίθουσα της συνεδρίασης, ώστε με τον τρόπο αυτόν να μην επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα χαρακτήρισε ως «προβοκάτσια» τα συγκεκριμένα μηνύματα.

«Επειδή τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναπαράγουν sms με τα οποία καλούνται -δήθεν εκ μέρους μου- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, τονίζω: Όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έτσι και τώρα, αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής «πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις ευθύνες τους» και καταλήγει ότι «όλοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης».

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγές προσκείμενες στους «87» σχολιάζοντας τα εν λόγω μηνύματα ανέφεραν ότι πρόκειται για «απαράδεκτες τραμπικές πρακτικές που δεν έχουν σχέση με Αριστερά, προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο».

 

ΠΗΓΗ