Όλγα Γεροβασίλη: Έθεσε θέμα διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικό του, ζητά σύγκληση της ΚΕ

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία

Ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας δε, σε άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η κυρία Γεροβασίλη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπογράμμισε ότι η στάση του κ. Κασσελάκη και οι πρόσφατες κινήσεις του με αποκορύφωμα το εξώδικο που απέστειλε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής για την διαρροή του πόθεν έσχες του, υπονομεύουν τη συνοχή του κόμματος.

Η πρότασή της έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω εσωκομματικών εντάσεων και αντιπαραθέσεων για τη μελλοντική πορεία του κόμματος.

Πολάκης: Απαράδεκτη η διαρροή πόθεν έσχες, απαράδεκτο και το εξώδικο Κασσελάκη

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης αποχωρώντας από την συνεδρίαση, αντιτίθεται στο ζήτημα της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη συμπληρώνοντας πως όσο απαράδεκτη είναι η δημοσιοποίηση της ενός μόνο πόθεν έσχες, άλλο τόσο απαράδεκτη είναι η κίνηση με το εξώδικο από τον κ. Κασσελάκη. Ο ίδιος δε ζήτησε τη δημοσιοποίηση του δικού του πόθεν έσχες και από τον κ. Κασσελάκη να αποσύρει άμεσα το εξώδικο που έστειλε σε ένα κόμμα που ο ίδιος θέλει να ηγηθεί μέσω μίας δημοκρατικής διαδικασίας.
 

Το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τη διαρροή του πόθεν έσχες του, το οποίο κατατέθηκε στο κόμμα στο πλαίσιο της επικύρωσης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος.

Στο εν λόγω εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης, στο οποίο υπογράφει ατομικά και με την ιδιότητα «του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων, «Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Καλώ, τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν, για την πρόωρη και επιλεκτική διαρροή που έλαβε χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να αιτηθώ όπως η ίδια έρευνα ανατεθεί νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές», επεσήμανε.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και κανένα ίχνος περί διαρροής», λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και κανένα ίχνος περί διαρροής από το κόμμα προς οποιαδήποτε πλευρά, αναφέρουν από την πλευρά τους πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.  Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα γίνεται θεσμικά και συντεταγμένα μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» το οποίο επέφερε την έντονη αντίδραση της πλευράς Κασσελάκη με τον διευθυντή του γραφείου του, Μανώλη Καπνισάκη, με δήλωσή του, να αποκάλυπτε πως ο κ. Κασσελάκης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ζητώντας δε και την παραίτηση της γραμματέα του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση...» τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του κ. Καπνισάκη.

Από την πλευρά του κόμματος, ωστόσο, αντιτείνουν πως δεν υπάρχει καμία διαρροή επισημαίνοντας πως ο φάκελος που κατέθεσε ο κ. Κασσελάκης δεν έχει ανοιχτεί ακόμη, «δείχνοντας» δε για τη διαρροή το περιβάλλον του πρώην προέδρου.

Παραίτηση Σβίγγου ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη

«Η συντρόφισσα Σβίγγου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη. Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR», είπε στην Πολιτική Γραμματεία η Θεοδώρα Τζάκρη.

Και συνέχισε: «Αιτούμαι για τον λόγο αυτό την άμεση παραίτησή της. Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός. Θέλω να με ενημερώσετε τώρα σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς. Και αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών  που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως. Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».