Σ. Αναγνωστοπούλου: Καταγγελία - διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Για τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Ακράτας

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε  η βουλευτής  Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με την καταγγελία-διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ) για τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Ακράτας μέσω της οποίας ζητά την άμεση παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και των συναρμόδιων φορέων "ώστε να προασπίσουν και να διαφυλάξουν τη δίκαιη και ορθή διοίκηση αλλά και τον σεβασμό στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.", όπως ναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με την επιστολή: "η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ) καταγγέλλει την πρωτοφανή απόπειρα απειλής και εκφοβισμού του Επιστημονικά Υπεύθυνου του Κ.Υ. Ακράτας προς τον Αντιπρόεδρο Α της ΠΟΕ-ΠΦΥ και Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΦΥ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και υπαλλήλων της 6ης ΥΠΕ, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου συλλόγου. Στόχος είναι η φίμωση αυτών και η αποτροπή της δράσης τους που αφορά εκ του ρόλου τους, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων εργαζομένων και πολιτών-χρηστών υπηρεσιών υγείας, καθώς και το σύνολο ενεργειών και παρεμβάσεων για τη διαφύλαξη της ασφάλειας όλων.Η απόπειρα φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ζητούμε από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών και την εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας για όλους τους υγειονομικούς".

 

Η ΑΝΑΦΟΡΑ 

Προς  τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Καταγγελία- διαμαρτυρία της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ)».

Η βουλευτής  Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτει ως αναφορά την καταγγελία-διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ) για τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Ακράτας μέσω της οποίας ζητά την άμεση παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και των συναρμόδιων φορέων ώστε να προασπίσουν και να διαφυλάξουν τη δίκαιη και ορθή διοίκηση αλλά και τον σεβασμό στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Σύμφωνα με την επιστολή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ) καταγγέλλει την πρωτοφανή απόπειρα απειλής και εκφοβισμού του Επιστημονικά Υπεύθυνου του Κ.Υ. Ακράτας προς τον Αντιπρόεδρο Α της ΠΟΕ-ΠΦΥ και Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΦΥ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και υπαλλήλων της 6ης ΥΠΕ, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου συλλόγου. Στόχος είναι η φίμωση αυτών και η αποτροπή της δράσης τους που αφορά εκ του ρόλου τους, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων εργαζομένων και πολιτών-χρηστών υπηρεσιών υγείας, καθώς και το σύνολο ενεργειών και παρεμβάσεων για τη διαφύλαξη της ασφάλειας όλων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ) τονίζει : «συνιστά υποχρέωση η καταγραφή, ανάδειξη και πάνω απ’ όλα η όποια προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που αφορούν τις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους λειτουργούς της οι οποίοι εκπροσωπούνται πρωτίστως από τα μέλη των Δ.Σ. πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων και δευτερευόντως από την εκάστοτε ομοσπονδία στην οποία ανήκουν»

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της επιστολής, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

 Η Καταθέτουσα Βουλευτής

Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου