Θέμης Μπάκας: Να δώσουμε τέλος στην εσωστρέφεια

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πολιτευτής Αχαΐας, Θέμης Μπάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης του συνεδρίου του, με την επιχειρούμενη  υβριδική μορφή του, αλλά και με την εμφανή προσπάθεια παρεμπόδισης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, δεν συνάδουν με τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά του ευρύτερου, δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου, στον οποίο η αντίθετη άποψη, ανέκαθεν, ήταν σεβαστή.  

Τα τεκταινόμενα αυτά πληγώνουν τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , πληγώνουν τον λαό που έχει επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Όμως, πληγώνουν κυρίως την κοινωνία, η οποία  παραμένει ανυπεράσπιστη στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

Επιτέλους, όμως, ας σεβαστούμε τη λαϊκή ετυμηγορία, που μας έταξε στον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ας σεβαστούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες. Και ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών μας, με συλλογικότητα, και όχι με προσωπικές ατζέντες που πλέον τείνουν να καταστούν ατζέντες επιβίωσης μέσα από τον κομματικό μηχανισμό.

Να δώσουμε τώρα, οριστικά και αμετάκλητα, τέλος στην εσωστρέφεια, ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης προέδρου, όπως αρμόζει στην ιστορία μας και στον προοδευτικό χώρο, όπως αρμόζει στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και στους ψηφοφόρους του. Και στο πλαίσιο αυτό, οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν και να αναδείξουν τις δημοκρατικές διαδικασίες των εσωκομματικών μας εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ανήκει στους ψηφοφόρους, του, ανήκει στα μέλη του, ανήκει στην κοινωνία, η οποία, εκτός άλλων, τον ανέδειξε κυβέρνηση σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας». 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ