Παρέα με παιδιά και αδεσποτάκια από την δομή του Δήμου στο Δρέπανο

Με αφορμή την σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οι σύμβουλοι του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για θέματα ζώων συντροφιάς, Αλεξάνδρα Δημοπούλου και Γιούλα Ανωγιάτη, προχώρησαν χθες, σε μια συμβολική, αλλά και ουσιαστική δράση, παρέα με παιδιά και αδεσποτάκια από την δομή του Δήμου στο Δρέπανο. Επισκέφθηκαν, τον Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρείας, με τους φιλοξενούμενους να τους υποδέχονται με μια ανοιχτή, ζεστή αγκαλιά.

Στην «αποστολή» συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες, αλλά και εκπαιδευτικοί από το 62ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας.

Τα παιδιά διάβασαν το φιλοζωικό παραμύθι που έχουν εκδώσει σε βιβλίο μαζί με τη δασκάλα τους Βάλια Τσαγκαράκη, «Ο Μουρ και η Σκουφίτσα, τα γατάκια του κάδου», έπαιξαν ένα θεατρικό σκετσάκι και τραγούδησαν με συνοδεία του αρμόνιου που έπαιζε ο μουσικός δάσκαλος, Νίκος Κατσώλης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά αντάλλαξαν ιστορίες με τους φιλοξενούμενους του Κωνσταντοπουλείου, που μίλησαν για τις δικές τους ιστορίες αγάπης με τα ζώα, όπως θα έκαναν με τον παππού και την γιαγιά τους.

Από την πλευρά τους, η Αλεξάνδρα Δημοπούλου και η Γιούλα Ανωγιάτη, ευχαρίστησαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για την θερμή υποδοχή την Διευθύντρια του Κωνσταντοπουλείου Αικατερίνη Γεραντώνη, καθώς και την ψυχολόγο του ιδρύματος Δανάη Παπαγιαννοπούλου.