Ελεύθερο το ζευγάρι παλαιοχριστιανών που άρπαξε μωρό από το «Αλεξάνδρα»

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα το ζευγάρι των παλαιοχριστιανών που συνελήφθη την Παρασκευή (27/9), για την αρπαγή μωρού από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Το ζευγάρι προσήχθη το απόγευμα εκείνης της ημέρας από την αστυνομία, ενώ κρύβονταν σε σπίτι στην Κερατέα, λόγω του περιστατικού με την αρπαγή του νεογέννητου βρέφους της οικογένειας από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την εκπομπή Σαββατοκύριακο από τις 5.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος πατέρας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, είχε εισβάλει στο Αλεξάνδρα στην Αθήνα και φέρεται να πήρε το νεογέννητο και τη μητέρα του παιδιού, Σεβαστή.

Η εκπομπή αναφέρει πως το ζεύγος, καθώς και η 20χρονη κόρη τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον δικηγόρο τους να αναφέρει πως δεν υφίστατο αρπαγή του μωρού, καθώς τους ανήκει.

Αν και υπήρχε το ενδεχόμενο να τους ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ο εισαγγελέας αποφάσισε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, και συνεπώς αφέθηκαν.

Αναφέρεται πως το βρέφος αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων για απαραίτητες εξετάσεις, και στη συνέχεια σε δομή φιλοξενίας. Ακόμα, ο λόγος που είχε προσαχθεί και η κόρη της οικογένειας, είναι επειδή κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ, βρέθηκε μαζί με το ανήλικο παιδί της, για το οποίο της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια.

reader.gr