Παναγιωτόπουλος: Οι παράλογες υποχρεωτικές μετακινήσεις αστυνομικών από την Αχαΐα εξασθενούν επικίνδυνα την ασφάλεια των κατοίκων της

Ο Βουλευτής Αχαΐας, Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατέθεσε  με τη συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτή Πρέβεζας Κωνσταντίνου Μπάρκα, αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Οι υποχρεωτικές μετακινήσεις αστυνομικών υπαλλήλων από την Π.Ε. Αχαΐας οδηγούν σε έλλειμα ασφάλειας και φύλαξης».

Σε αυτήν υπογραμμίζεται η διαρκής υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, η οποία εντείνεται εξ αιτίας των κυβερνητικών πολιτικών της μη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων αλλά της δια «εντέλλεσθε» μετακινήσεις αστυνομικών υπαλλήλων, ιδίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ακούσιες αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι φυσικά δεν ερωτώνται, δεν εξετάζεται η οικογενειακή και οικονομική τους κατάσταση, με συνέπεια εκτός των άλλων οι άνθρωποι αυτοί να αισθάνονται, και δικαίως, διωκόμενοι, κάτι που υποβιβάζει πολύ το ηθικό τους.

Η εμβαλωματική και επικίνδυνη αυτή κυβερνητική επιλογή, δυστυχώς γνωστή σε όλους από τις ανάλογες πρακτικές στη Υγεία και την Παιδεία, οδηγεί σε περαιτέρω αποδιάρθρωση τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αχαΐας, όταν ένας (1)στους έξι(6) αστυνομικούς τελούν σε ακούσια απόσπαση, με οδυνηρές συνέπειες στην φύλαξη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.