Ελένη Φιλίνη: Έχω κλάψει σε αυτή τη δουλειά και έχω φτάσει και στο σημείο να πω ότι τα παρατάω

Η Ελένη Φιλίνη μίλησε για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε ο Μάρκος Σεφερλής με αφορμή ένα σατιρικό σκετς για το Nemo, τα όρια της σάτιρας και τοποθετήθηκε σχετικά με το ποιος πρέπει να εμφανίζεται στο Ηρώδειο ή όχι. Επιπλέον, η γνωστή ηθοποιός εξομολογήθηκε πως πέρασε δύσκολα σε κάποια στάδια της καριέρας της, σε σημείο που σκέφτηκε να παρατήσει την υποκριτική.

Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Breakfast@Star» την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, για τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η σάτιρα του Μάρκου Σεφερλή, η ηθοποιός ανέφερε ότι δεν είχε κακή πρόθεση και ότι ο σκοπός του ήταν μονάχα να σαριτίσει. Επίσης, διερωτήθηκε εφόσον δέχτηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό αρνητική κριτική, γιατί αντίστοιχα ο Τάκης Ζαχαράτος δεν έχει επικριθεί.

«Ο Μάρκος δεν είπε τίποτα άσχημο, γιατί το έχω δει. Είναι σάτιρα. Γιατί λέμε για τον Μάρκο που έκανε ακριβώς αυτό που είναι η δουλειά του; Ο καλλιτέχνης σατιρίζει. Ο Αριστοφάνης τι έκανε; Δεν σατίριζε; Γιατί τόσες βολές στον Μάρκο; Δηλαδή να αρχίσουμε να λέμε και ο Ζαχαράτος γιατί κάνει τόσα που κάνει; Μα αυτή είναι η δουλειά του καλλιτέχνη. Τα όρια είναι σχετικά αλλά πρέπει να υπάρχει και ο σεβασμός», περιέγραψε αναλυτικά.

Σε άλλο σημείο, η Ελένη Φιλίνη εξομολογήθηκε ότι έχει βιώσει δυσκολίες κατά τη διάρκεια της καριέρας της. «Στο επάγγελμά μου και έχω απογοητευτεί και έχω πληγωθεί και παλιότερα όταν ήμουν μικρότερη έχω κλάψει σε αυτή τη δουλειά. Έχω φτάσει και στο σημείο να πω ότι τα παρατάω, αλλά ήταν τόσο έντονη η αγάπη μου που το πάλεψα», είπε.

Σχετικά με τους ηθοποιούς που παίρνουν ρόλους λόγω του αριθμού ακολούθων τους στα κοινωνικά δίκτυα, η Ελένη Φιλίνη ανέφερε: «Είναι τραγικό να κλείνει κάποιος δουλειές επειδή έχει πολλούς followers. Δεν μπορεί ένας καλλιτέχνης να πέφτει σε αυτό το επίπεδο. Το θεωρώ λυπηρό».

Επίσης, μοιράστηκε την άποψή της για τους λαϊκούς τραγουδιστές που εμφανίζονται στο Ηρώδειο: «Λέμε για το Ηρώδειο, αλλά και στην Επίδαυρο έχουν παίξει άνθρωποι που ούτε κατά διάνοια θα φανταζόμασταν ποτέ ότι θα παίξουν και από την άλλη δεν έχουν παίξει ιερά τέρατα του θεάτρου στην Επίδαυρο. Είναι μια εποχή μεταβατική, χάνονται οι αξίες, οπότε είναι λογικό να γίνεται και αυτό».

Τέλος, ρωτήθηκε για τον λόγο που η εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας αποτελεί συχνά αντικείμενο συζήτησης. «Αυτό γινόταν πάντα. Πάντα όταν βλέπαμε κάτι περίεργο, δεν μπορείς να μην το κοιτάξεις το περίεργο. Δεν είμαστε και απαθείς και ό, τι δούμε να λέμε "ωραία, φυσιολογικό". Δεν είναι και έτσι».

protothema.gr
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ