Δυτική Αχαΐα: Καθημερινές οι διακοπές νερού - Χωριά που δεν έχουν δει σταγόνα όλο το καλοκαίρι - Τι γίνεται με τις παράνομες συνδέσεις που "ενοχοποιήθηκαν" για τη λειψυδρία;

Καθημερινά στη δυτική Αχαΐα τα περισσότερα χωριά, για να μην πούμε όλα, δεν έχουν νερό. Το πρόβλημα ξεκινά από πολύ παλιά και σέρνεται μέχρι και σήμερα. Το καλοκαίρι πέρασε με μεγάλα προβλήματα καθώς στα σπίτια δεν έτρεχε σταγόνα και μάλιστα σε μία περίοδο με παρατεταμένο καύσωνα, με ηλικιωμένους να μη μπορούν να κουβαλήσουν εμφιαλωμένα, με ασθενείς, αλλά και σε οριμένες περιπτώσεις με εγκατάλειψη των παραθεριστικών κατοικιών!

Το πρόβλημα με το νερό στον όμορο δήμο αποτελεί "σημαία" των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι προεκλογικά "ποτίζουν" τους διψασμένους δημότες με υποσχέσεις. Οι ελπίδες με τον νέο δήμαρχο αποδείχθηκαν και αυτές φρούδες. 

Ο Αλεξόπουλος δεν κατάφερε να υλοποιήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες και έχει επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με τίτλο "βλάβη στον αγωγό και άμεση αποκατάσταση...". Μόνο που η βλάβη επανέρχεται στο ίδιο χωριό, ενώ την ίδια ώρα που στέλνει η πολύπαθη ΔΕΥΑ Δυμαίων τα συνεργεία να σκάψουν για να βρουν τη βλάβη και δημιουργεί κλίμα άμεσης αντιμετώπισης, κάτοικοι από άλλα χωριά διαμαρτύρονται για συνεχείς διακοπές. Στις καθημερινές ανακοινώσεις για βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης τόσο στην έδρα του δήμου, όσο και στα χωριά, η δημοτική αρχή ζητά "κατανόηση" από τους δημότες με πολύχρωμα σημεία στήξης (!), γεγονός που έχει γίνει πλέον ανέκδοτο. Παράλληλα, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος με πολλά χρόνια αυτοδιοίκησης στην πλάτη του, γνωρίζει πώς θα κάνει πολιτικό αντιπερισπασμό, στρέφοντας επικοινωνιακά αλλού το βλέμμα του δημότη, αλλά στο τέλος αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Όπως θα είναι και το επόμενο καλοκαίρι και μάλιστα ακόμη πιο δύσκολο. 

Η λειψυδρία που απειλεί τον πλανήτη, να ευθύνεται και για το πρόβλημα στη Δυτική Αχαΐα; Ξεκάθαρα όχι. Μπορεί να το εντείνει, όμως το πρόβλημα με το νερό στην περιοχή ταλαιπωρεί πάνω από μια δεκαετία τους δημότες. Κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες να επιβληθεί ο κανονισμός που επιβάλει ελέγχους και πρόστιμα. Μάλιστα παλαιότερα είχαν κοπεί παράνομες συνδέσεις καθώς είχαν εντοπιστεί να ποτίζονται εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών με το πόσιμο νερό. Η πολιτική με τις ενοικιάσεις γεωτρήσεων δεν φαίνεται να είχε αποτέλεσμα. Πληροφορίες, λένε ότι οφείλονται χρήματα στους ιδιοκτήτες τους από παλαιότερες χρήσεις, ή ότι μισθώθηκαν κάποιες αυτές χωρίς αρχικά να είχε γίνει σχετική μελέτη για το αν και κατά πόσο εξυπηρετούν, για προφανείς λόγους. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες για παράνομες συνδέσεις και κατασπατάληση του πόσιμου νερού, έχουν γίνει δημοσίως από στελέχη του δήμου με πρώτους τον Δήμαρχο Γρ. Αλεξόπουλο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Γιώργο Παναγιωτόπουλο αλλά και τον αρμόδια αντιδήμαρχο και πρόεδρο των αγροτών στη δυτική Αχαΐα Γιώργο Βεσκούκη, ο δήμος δεν φαίνεται να επιλέγει τη νομική οδό για την εφαρμοφή του κανονισμού. Παρά "βομβαρδίζει" με ανακοινώσεις και εκκλήσεις για σωστή χρήση νερού και στέκεται σε προειδοποιήσεις για ελέγχους και πρόστιμα. 

Οι διαπροσωπικές σχέσεις ήταν πάντα ένα από τα μεγαλύτερα "αγκάθια" της αυτοδιοίκησης που και στην περίπτωση της νέας δημοτικής αρχής δεν φαίνεται να κόβονται.