Βαρύ πένθος για την Κατερίνα Σολωμού - "Έφυγε" η μητέρα της (ΦΩΤΟ)

Βαρύ πένθος για την ιατρό και πολιτευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Σολωμού καθώς έφυγε από τη ζωή η πολυαγαπημένη της μητέρα Μόνικα (Λεμονιά).

Συγκινητική η ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Η Μόνικα Σολωμού, γεννήθηκε στη Φούρκα Κασσάνδρας Χαλκιδικής, σημερινή Κασσάνδρεια.

Πτυχιούχος της Σχολής Νοσοκόμων και Επισκεπτριών αδελφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τριετούς φοίτησης.

Μετά την αποφοίτηση της εργάστηκε στη Λέρο, στο εκεί Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και κατόπιν ως προϊσταμένη στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου γνώρισε τον αείμνηστο σύζυγο της ιατρό Γρηγόρη Σολωμό, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά, τη Μαρία, αρχιτέκτονα, την Κατερίνα, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και το Χρήστο, σκηνοθέτη.

Το 1962 ο σύζυγος της ίδρυσε την πρώτη Ορθοπεδική Κλινική της Ελληνικής επαρχίας στην Πάτρα και εργάστηκε δίπλα του έως το 2013 ως διευθύντρια της Ορθοπεδικής Κλινικής «Γρηγόρης Σολωμός».

Η ζωή της χαρακτηρίστηκε απο έντονο κοινωνικό έργο, παρουσία και προσφορά αφού μεταξύ άλλωναπο το 1974εώς το 1990  ο ΕλληνικόςΕρυθρόςΣταυρόςτην διόρισεμέλος της ΕφορείαςΕθελοντώνΝοσηλευτών.

Το 1995 η ΚεντρικήΔιοίκηση του Ελληνικού ΕρυθρούΣταυρούτην τίμησε αρχικά με τη θέση της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών και εν συνεχεία από το 2000 έως το 2017ωςΠρόεδρο.

Συμμετείχε σε αποστολέςπροσκεκλημένη από τον ΓερμανικόΕρυθρόΣταυρό, όπου το ΠεριφερειακόΤμήμα της Πάτραςήταναδελφοποιημένο. Τιμήθηκε από το ΓερμανικόΕρυθρόΣταυρόΦρανκφούρτης.

Διετέλεσε μέλος και Γραμματέας  του Διοικητικού Συμβουλίου του φιλόπτωχου ταμείου του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών, μέλος του Συλλόγου φίλων αποκατάστασης του ΠΓΝΠ, καθώς και υπεύθυνη επί σειρά ετών της «Φωλιάς του Παιδιού», προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις:

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης και όλα τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην Κατερίνα Σολωμού, για τον θάνατο της μητέρας της, Μόνικα Σολωμού. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει…

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ