Super League 1: Για το 4 στα 4 με Παναιτωλικό στο κατάμεστο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός - Οι ενδεκάδες - Σέντρα στις 18:30



Στην κορυφή με το απόλυτο των νικών θέλει να παραμείνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος στις 18:30 υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τον Παναιτωλικό, ο οποίος πριν τη διακοπή πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με το 3-0 επί του Πανσερραϊκού.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού 

Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Πιρόλα, Ορτέγκα, Στάμενιτς, Έσε, Μαρτίνς, Τσικίνιο, Βέλντε, Ελ Κααμπί


Ο Μεντιλίμπαρ υπολογίζει για πρώτη φορά τους Γουίλιαν και Σέρτζιο Ολιβέιρα. Η προετοιμασία της ομάδας του Πειραιά ολοκληρώθηκε με τον Βάσκο κόουτς να μην έχει προβλήματα πέρα από τον Μασούρα και τον Ρέτσο, που είναι εκτός. Η αποστολή του Ολυμπιακού: Αναγνωστόπουλος, Αποστολόπουλος, Μπιανκόν, Κάρμο, Τσικίνιο, Κοστίνια, Ντάνι Γκαρθία, Ελ Κααμπί, Ζέλσον Μαρτίνς, Έσε, Ντόη, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Πιρόλα, Ροντινέι, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Στάμενιτς, Τζολάκης, Βέλντε, Γουίλιαν, Γιάρεμτσουκ.

Χωρίς του Παντελάκη και Μπακάκη ο Παναιτωλικός, καθώς αμφότεροι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν. Εκτός για προληπτικούς λόγους έμειναν και οι Τσελίκοβιτς, Ρουίθ και η αποστολή των «κυανοκίτρινων» είναι η εξής: Αγαπάκης, Μπελεβώνης, Μπουζούκης, Τσάβες, Ντίας, Γαλιάτσος, Κοντούρης, Λαχούντ, Λιάβας, Λομόνακο, Λουΐς, Μαϊντέβατς, Μαυρίας, Μλάντεν, Νικολάου, Πέρες, Ρόα, Σιέλης, Στάγιτς, Στεργιάκης, Τορεχόν.

H ιστορία 

Το απόλυτο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό έχει ο Ολυμπιακός, αφού έχει επικρατήσει και στις 14 φορές που έχει υποδεχθεί την ομάδα του Αγρινίου, ενώ αν προστεθούν
και οι δύο αναμετρήσεις τους για το Κύπελλο Ελλάδος, τότε φτάνει τις 16 νίκες σε 16
ματς.

Ο Ολυμπιακός από τις 30 Αυγούστου 2014 που οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Αγρίνιο έχει 19 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας.

Η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στις 21 Δεκεμβρίου 1975, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 4-1 (5’ Γαλάκος, 39’ Σταυρόπουλος, 63’ Καραβίτης, 83’ Παπαδόπουλος – 86’ Κωστόπουλος).

Στα τρία τελευταία τους παιχνίδια έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες, κάτι που έχει συμβεί στα επτά από τα δέκα τελευταία ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης.

Ο Παναιτωλικός έχει καταφέρει να σκοράρει στα έξι από τα 14 ματς που έχει δώσει εκτός έδρας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ενώ οι Ερυθρόλευκοι μόλις μια φορά έχουν επικρατήσει με 1-0, αφού όλες οι νίκες του είναι με πάνω από δύο γκολ. Το πιο συχνό σκορ είναι με 2-0, αφού έχει σημειωθεί τέσσερις φορές, ενώ η ευρύτερη είναι το 6-1
του 2022-23.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

14 ΑΓΩΝΕΣ

14 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

- ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

- ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 39-7