Μητσοτάκης: 12 αυξήσεις για δημοσίους υπαλλήλους, μισθωτούς, συνταξιούχους και 12 μειώσεις φόρων από το 2025

Στις αυξήσεις αποδοχών και τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, στη μάχη της στήριξης των εισοδημάτων απέναντι στον πληθωρισμό, στο οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή των ιατρών σε προβληματικές και άγονες περιοχές αλλά και στο δημογραφικό αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως τονίζει, η Ελλάδα αλλάζει χρονιά με τη χρονιά και σε αρκετά πεδία είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα αυτού του μετασχηματισμού.

Σημείωσε ότι το σχέδιο 45 σημείων που παρουσίασε στη ΔΕΘ, δεν ήταν ένα «καλάθι» με αλόγιστες παροχές και ανεδαφικές υποσχέσεις, αλλά στοχευμένα μέτρα που αφενός μετασχηματίζουν την οικονομία, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την εξωστρέφειά της, και αφετέρου στηρίζουν πολλές κοινωνικές ομάδες και πρώτα από όλα τη νεότερη γενιά.

«Η οικονομική πολιτική του 2025 περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών (για μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για συνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες) και 12 μειώσεις φόρων, με πιο σημαντική τη μείωση κατά μία ακόμη μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε παράλληλα ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της στήριξης την εισοδημάτων απέναντι σε έναν πληθωρισμό που τους τελευταίους μήνες έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του χρόνου και κοντά στον στόχο του 2%.

protothema.gr