Ιωάννα Παππα: Μοιράζεται τα μυστικά της για λαμπερά μαλλιά

«Νομίζω ότι η σχέση μου με τον χρόνο έχει να κάνει με την ψυχολογία της εποχής. Αν δεν είμαι καλά ψυχολογικά μπορεί να με δω στον καθρέφτη και 70 χρονών (γέλια).

Αν είμαι καλά ψυχολογικά, μπορεί να μου πω ότι κάπως καλύτερα μου φαίνομαι απ’ ό,τι ήμουν πριν 3 χρόνια. Έχω καταλάβει, δηλαδή, ότι τελικά αυτό που νιώθω καθρεφτίζεται πάρα πολύ εμένα στο πρόσωπό μου και μπορεί να μου αλλάξει από την έκφρασή μου μέχρι το δέρμα μου, όλα. Επηρεάζονται όλα. Θεωρώ ότι το να νιώθεις καλά ψυχολογικά είναι είναι πάρα πολύ σημαντικό για πάρα πολλούς λόγους, οπότε πρόσθεσε κι αυτόν (γελάει)» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στη δική μας Λία Παπαϊωάννου, η Ιωάννα Παππά. Ανεξάρτητα βέβαια από το πώς αντιλαμβάνεται η ηθοποιός το πέρασμα του χρόνου, η άποψή μας για τα μαλλιά της, παραμένει σταθερή. Τα μαλλιά της- τουλάχιστον στα δικά μας μάτια- είναι πάντα λαμπερά και υπέροχα.

Κάπως έτσι, δε γινόταν να μην εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να ρωτήσουμε την ηθοποιό γι’ αυτά. Ιωάννα Παππά, πώς διατηρείς τα μαλλιά σου τόσο λαμπερά και υγιή; Ποια είναι τα μυστικά σου;

Tips για λαμπερά μαλλιά όπως της Ιωάννας Παππάς

– Λέει «ναι» στο συχνό κούρεμα.

– Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω στα μαλλιά της. Όπως εξομολογείται η ίδια, κάνει συχνά μάσκες στα μαλλιά. Τα μαλλιά που υπόκεινται χημικές διεργασίες (βαφή, καθημερινό styling κλπ) χρειάζονται αρκετή ενυδάτωση και εξειδικευμένη φροντίδα.

-Αποφεύγει τα συχνά και πολλά ντεκαπάζ.

-Επιλέγει το «σωστό» κομμωτήριο. «Είναι βασικό να εμπιστεύεται κανείς το κομμωτήριο που επιλέγει να πηγαίνει ιδιαίτερα αν έχει βαμμένα μαλλιά, όπως εγώ, τόσο με την έννοια της καλής καθοδήγησης όσο και της χρήσης τεχνικών και προϊόντων στα μαλλιά. Μου είχε ζητηθεί κατά καιρούς, για τις ανάγκες κάποιου ρόλου, να ανοίξω τα μαλλιά μου πιο πολύ κι αυτό είναι κάτι που το έχω αρνηθεί (και αποφύγει) πολλές φορές γιατί φοβάμαι».

-Κάνει χρήση εξειδικευμένων προϊόντων στα μαλλιά της. «Τα προϊόντα της Kérastase λειτουργούν καλά στη δική μου τρίχα και γι αυτό μ’ αρέσουν πολύ. Λατρεύω πολύ το λαδάκι».

-Το καλοκαίρι, τα μαλλιά χρειάζονται ειδική φροντίδα και περιποίηση λόγω έκθεσης στον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας. «Γι αυτό το λόγο, αυτή την περίοδο, χρησιμοποιώ εκτός από το λαδάκι κι ένα αντηλιακό που θρέφει και προστατεύει τα μαλλιά μεταξύ άλλων και από το φριζάρισμα».

-Το μυστικό της με το λαδάκι μαλλιών. «Μετά το λούσιμο, εφαρμόζω λίγο λαδάκι στα νωπά μαλλιά μου και τα τυλίγω με μία πετσέτα, όπου τα αφήνω για μερικά λεπτά τυλιγμένα».

Όσο για το αν θα επέστρεφε στο πολύ κοντό pixie hair look που είχε υιοθετήσει κάποτε, η ίδια απαντά:

«Έχω σκληρή και χοντρή τρίχα και γι αυτό το λόγο, δεν μπορώ να κάνω πολλές αλλαγές στο κούρεμά μου πόσο μάλλον να τα κόψω ξανά πολύ κοντά. Όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά μου, τόσο το καλύτερο για εμένα. Για παράδειγμα δεν είμαι καθόλου ο τύπος λούζομαι και φεύγω από το σπίτι. Λατρεύω το φυσικό και ανεπιτήδευτο σπάσιμο που αποκτούν τα μαλλιά μετά από μία βουτιά στη θάλασσα».

https://www.ladylike.gr/