Δήμαρχος Ζαχάρως: "Η σχολική χρονιά που αρχίζει μας βρίσκει όλους έτοιμους"

Τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός

Με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς, τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμος Ζαχάρως.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και οι αντιπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων παραβρέθηκαν στα σχολεία της Ζαχάρως, της Νέας Φιγαλείας, του Κακοβάτου και του Γιαννιτσοχωρίου, και ευχήθηκαν καλή πρόοδο, καλή σχολική χρονιά, δύναμη και υπομονή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τόνισε:

«Με μεγάλη χαρά, υποδεχόμαστε φέτος τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Παιδικού Σταθμού και του ΚΔΑΠ του Δήμου Ζαχάρως. Υποδεχόμαστε στα σχολεία τα παιδιά μας, που αποτελούν το μέλλον μας. Αποτελούν την ελπίδα μας, σε ένα δύσκολο περιβάλλον για όλους. 

 Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε όλα τα διαθέσιμα εφόδια, όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία και τα πρότυπα, τις δυνατότητες και τις κατάλληλες σχολικές εγκαταστάσεις, ώστε να πολλαπλασιαστούν οι προοπτικές των μαθητών μας. Ειδικά στον τόπο μας, που διαχρονικά αποτελεί κοιτίδα εκπαιδευτικής αριστείας πολλών συμπολιτών μας.

Η σχολική χρονιά που αρχίζει μάς βρίσκει όλους έτοιμους. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια, ώστε να βελτιώσουμε τις σχολικές εγκαταστάσεις, να λύσουμε προβλήματα που χρόνιζαν, δημιουργώντας ένα καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις κι εντός του νέου σχολικού έτους, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που έχουμε, με την ίδια δυναμική. 

Ας στρέψουμε, τη στιγμή αυτή, το βλέμμα μας στους μικρούς μας φίλους, που για πρώτη φορά θα μπουν στις εκπαιδευτικές αίθουσες. Συναντούν μια νέα συναρπαστική ζωή, μέσα από τη συμμετοχή, την αλληλεπίδραση και τη γνώση. Επίσης, στα παιδιά μας που θα διανύσουν την τρίτη τάξη του Λυκείου κι ετοιμάζονται για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Να τους ευχηθούμε καλή δύναμη, υπομονή κι επιμονή. 

Με αυτές τις σκέψεις, θέλω από καρδιάς να ευχηθώ σε όλους καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά. Καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που καρτερικά και με αγάπη διαμορφώνουν τους νέους πολίτες της πατρίδας μας».