Καταιγιστικές οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Αρχίζουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου

Ζητούμενο είναι ποιοι τελικά θα θέσουν υποψηφιότητα

Στη «δίνη» της εσωστρέφειας για ακόμη μία φορά βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Με 163 ψήφους υποστηρίχθηκε η πρόταση μομφής που κατέθεσαν χθες οι «87» και στήριξε ο Παύλος Πολάκης. Απαιτούνταν 148 ψήφοι επί του συνόλου των 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή το 50%.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του οδικού χάρτη μέχρι το συνέδριο.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να γίνει άμεσα Πολιτική Γραμματεία με εισήγηση της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε νέα Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει ημερομηνίες για έκτακτο συνέδριο. Εκεί θα υπάρξει ανακήρυξη υποψηφιοτήτων και προγραμματικό πλαίσιο.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε επίσης ο Νίκος Παππάς να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ.

Οι εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής είναι καταιγιστικές και πλέον δρομολογούνται οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου. Ζητούμενο είναι ποιοι τελικά θα θέσουν υποψηφιότητα. Χθες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος αν γίνουν εκλογές, ενώ ενδιαφέρον έχει επιδείξει και ο Ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης. Μια δική του υποψηφιότητα δεν αποκλείει και ο Σωκράτης Φάμελλος.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ, η  γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ράνια Σβίγκου φέρεται να ζήτησε να γίνει συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας σήμερα ή αύριο και να συγκληθεί Κεντρική Επιτροπή εντός δύο εβδομάδων για χρονοδιάγραμμα.

Πρέπει να υπάρχει πρόταση διεξόδου και πριν τις εκλογές να υπάρχει προγραμματικό πλαίσιο. Το Συνέδριο να γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου ή 4 Οκτωβρίου είπε από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σε ενάμιση μήνα πρέπει να έχουν γίνει οι εκλογές. Να πάει ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης.

Έκτακτο Συνέδριο για να μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος με πέρσι είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Ρήγας. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότεινε το Συνέδριο να επικυρώσει υποψηφιότητες ενώ ο Νίκος Σκορίνης είπε να πάμε σε έκτακτο συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες.

Κασσελάκης: Η πρώτη αντίδραση μετά την πρόταση μομφής – «Θα λογοδοτήσω στον λαό του ΣΥΡΙΖΑ»

Λυτρωμένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που ενέκρινε την πρόταση μομφής εναντίον του δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι λυτρωμένος επειδή φάνηκε σε όλους η μομφή που βιώνει κάθε μέρα κατά της προεδρίας και του προσώπου του. Παράλληλα άσκησε σφοδρή κριτική στα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και έκανε λόγο για «κομματική νομενκλατούρα».

Τέλος σχολίασε ότι θα λογοδοτήσει στον λαό του ΣΥΡΙΖΑ και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δήλωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα προχωρήσει αργότερα σε ανάρτηση, με την  οποία θα ανακοινώσει και τις αποφάσεις του.

 

ΠΗΓΗ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ