Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-3: Έκανε τη δουλειά και πέρασε με τριάρα από τη Λιβαδειά

 

Η ΑΕΚ πέρασε εύκολα από τη Λιβαδειά, καθώς επικράτησε 3-0 του Λεβαδειακού για την τρίτη αγωνιστική. Κοϊτά, Ελίασον και Γκατσίνοβιτς οι σκόρερ της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της στη Λιβαδειά, καθώς επικράτησε 3-0 του Λεβαδειακού. Οι κιτρινόμαυροι λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους άνοιξαν το σκορ με τον Κοϊτά στο 44ο λεπτό. Στην πρώτη της φάση στο δεύτερο μέρος η Ένωση έκανε το 2-0 με τον Ελίασον στο 52' και ο Γκατσίνοβιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 82'.

Η Ένωση στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλή και έγινε ελάχιστα απειλητική. Μάλιστα στο 16' λίγο έλειψε ο Λεβαδειακός να προηγηθεί. Ο Στρακόσα έκανε λάθος, ο Όζμπολτ πήρε την μπάλα και τον απέφυγε, έκανε το σουτ από κοντά αλλά ο Μουκουντί απομάκρυνε σε κόρνερ. Οι παίκτες του Λεβαδειακού ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Καμερουνέζου, αλλά διαιτητής και VAR είχαν άλλη άποψη.

Στο 44' ο Κοϊτά πήρε την μπάλα, έκανε κάποιες προσποιήσεις στην περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας. Με έναν αντίστοιχο τρόπο ο Ελίασον σκόραρε στο 52' μετά από πάσα του Γκαρσία, κάνοντας το 2-0.

Οι κιτρινόμαυροι έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι μετά το 2-0 και στο 82' κλείδωσαν το τρίποντο με την κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς μετά από τη σέντρα του Μάνταλου.

Ο Λεβαδειακός την "πάγωσε", ο Κοϊτά είχε τη λύση

Το πρώτο μέρος δεν είχε καλό ρυθμό, με την ΑΕΚ να μη δημιουργεί πολλές ευκαιρίες αν και βρήκε το γκολ που έψαχνε στο φινάλε.

Ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος. Ο Στρακόσα έκανε ολέθριο λάθος στο 16' ο Όζμπολτ πήρε την μπάλα και απέφυγε τον Αλβανό κίπερ, ωστόσο ο Μουκουντί απομάκρυνε την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα. Οι παίκτες του Λεβαδειακού φώναξαν για πέναλτι, αλλά διαιτητής και VAR διαφώνησαν μαζί τους.

Η πρώτη τελική της ΑΕΚ ήταν σουτ του Ρότα εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Γκροφ. Δέκα λεπτά μετά ο Λιούμπιτσιτς απείλησε με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από γύρισμα του Κοϊτά, αλλά ο Γκροφ τον σταμάτησε.

Στο 34' ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Όζμπολτ με ωραία ενέργεια τσίμπησε την μπάλα στην περιοχή, αλλά ο Στρακόσα τον πρόλαβε. Ο Τσάπρας πήρε την μπάλα και έκανε το σουτ, αλλά αυτή πέρασε άουτ. Στο 44' η ΑΕΚ βρήκε το γκολ με τον Κοϊτά και πήρε κεφάλι στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος το καθάρισε

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ και να ισοφαρίσει. Ο Πεντρόσο δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε άουτ. Αντίθετα η ΑΕΚ στην πρώτη της τελική στο δεύτερο μέρος βρήκε το γκολ με τον Νίκλας Ελίασον και έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σταδιακά με την Ένωση να έχει τον έλεγχο, ώστε να μην απειλείται ιδιαίτερα. Στο 62' ο Λιούμπιτσιτς βρήκε ωραία τον Λιβάι Γκαρσία που εκτέλεσε με τη μια, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά, ο Κοϊτά έκανε το γύρισμα στον Λιούμπιτσιτς που έκανε το σουτ. Ο Πλέγας έβαλε το στοπ, ο Πήλιος έκανε το γυριστό αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να κυκλοφορούν την μπάλα με υπομονή και στο 82' βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, μετά από γέμισμα του Μάνταλου, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

[Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-3: Έκανε τη δουλειά και πέρασε με τριάρα από τη Λιβαδειά]
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις του Λεβαδειακός - ΑΕΚ

Λεβαδειακός: Γκροφ, Βήχος, Λιάγκας, Παπαδόπουλος Τσάπρας, Πλέγας (72' λ. τρ. Μεχία), Λαμαράνα (58' Τσόκαϊ), Μπάλτσι, Πεντρόσο (69' Γιόκε), Γιαννιώτας (58' Συμελίδης), Όζμπολτ (69' Ρομό).

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Ελίασον (74' Πινέδα), Σιμάνσκι (81' Μάνταλος), Λιούμπιτσιτς (66' Περέιρα), Κοϊτά (66' Γκατσίνοβιτς), Λαμέλα (81' Φερνάντες), Γκαρσία.

sport24.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ