Εθνική Ελλάδας: Μέσα ο Χρήστος Ζαφείρης για τα παιχνίδια με Φινλανδία και Ιρλανδία

Ο Χρήστος Ζαφείρης θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας απέναντι σε Φινλανδία (7/9) και Ιρλανδία (10/9).

Η Εθνική Ελλάδας ξεκινά την προσπάθειά της στο Nations League το Σάββατο (7/9, 21:45) αντιμετωπίζοντας στο "Γ. Καραϊσκάκης" τη Φινλανδία και κατόπιν την Ιρλανδία στο Δουβλίνο την Τρίτη (10/9) στο πλαίσιο του 2ου ομίλου της League B.

Μάλιστα, στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τους δύο αυτούς αγώνες τέθηκε και ο Χρήστος Ζαφείρης. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 το τυπικό σκέλος της υπόθεσης ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (30/8), όπως αναμενόταν μετά τις τελευταίες επαφές του προέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση.

Θυμίζουμε πως ο Χρήστος Ζαφείρης είχε αποφασίσει να επιλέξει την Εθνική Ελλάδας έπειτα από τις συζητήσεις που είχε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως διαβάσατε στο SPORT24. Αξίζει να σημειωθεί πως απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής του Ζαφείρη στην Εθνική Ελλάδας συνέβαλλε ο Θεόδωρος Γιαννίκος από τη Νομική Υπηρεσία της FIFA.

Το επιτελείο της Εθνικής Ομάδας πέτυχε έτσι να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την μία από τις δύο περιπτώσεις Ελλήνων του εξωτερικού που επιθυμεί να δει να αγωνίζονται με τα γαλανόλευκα και είχε αποκαλύψει το SPORT24 στις 5 Αυγούστου. Η άλλη είναι εκείνη του 16χρονου Κωνσταντίνου Καρέτσα που αγωνίζεται στην Γκενκ.


Το who-is-who του Χρήστου Ζαφείρη

Ο Χρήστος Ζαφείρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Στα εννιά του χρόνια η οικογένειά του μετακόμισε στη Νορβηγία όπου εντάχθηκε σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες. Σε ηλικία 14 ετών πήρε μεταγραφή για τη Βαλερένγκα όπου παρέμεινε για τρεισήμισι χρόνια και στη συνέχεια μεταπήδησε στη Γκρόρουντ της Β΄ Νορβηγίας, όπου πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις.

Από εκεί μετακόμισε στη Χάουγκεσουντ με την οποία συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Σλάβια Πράγας, που τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2023. Με την ομάδα της Πράγας έχει αγωνιστεί στις διοργανώσεις της Τσεχίας, αλλά και στο Champions League. Την περσινή σεζόν κατέγραψε 39 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ ενώ φέτος έχει ξεκινήσει τη χρονιά με δύο γκολ και μία ασίστ σε επτά ματς.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει επίσης αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες Κ15, Κ16, Κ17 και Κ19 και καθιερώθηκε στην Κ21 της Νορβηγίας, ωστόσο επέλεξε να αγωνιστεί με το ελληνικό εθνόσημο.

https://www.sport24.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ