Κούρεμα: Πώς το κατάλληλο στιλ μπορεί να πάρει μερικά χρόνια από πάνω σας

Οι hairstylists τονίζουν ότι πρέπει να επιλέγετε πάντα το κούρεμα και το χρώμα μαλλιών που σας κάνει να νιώθετε όμορφα και άνετα με τον εαυτό σας, που θα μπορείτε να τα υποστηρίξετε σε κάθε σας εμφάνιση και -γιατί όχι;- να… πάρουν και μερικά χρόνια από πάνω σας.

Όμως, μερικές γυναίκες αναρωτιούνται εάν υπάρχουν συγκεκριμένα κουρέματα και χρώματα μαλλιών που μπορούν να τις κάνουν να δείχνουν νεότερες. Πολλές από αυτές, για παράδειγμα, συνδέουν τις αφέλειες με μια νεανική εμφάνιση γιατί κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο κοντό -μπορούν όμως να σας κάνουν όντως να φαίνεστε πιο νέες εάν τις υιοθετήσετε; Και ποιες είναι οι αποχρώσεις μαλλιών που θα το «κλέψουν» λιγάκι και θα σας χαρίσουν μια πιο νεανική όψη; Παρακάτω, οι ειδικοί μάς δίνουν τα φώτα τους, ώστε να πάρετε ιδέες που καλό είναι να συζητήσετε στο επόμενο ραντεβού με τον κομμωτή σας.

Τελικά μπορεί ένα κούρεμα να σας κάνει να δείχνετε νεότερες;

Δεν είναι όλοι οι τύποι μαλλιών ούτε, φυσικά, όλα τα σχήματα προσώπου ίδια- για αυτό και δεν είναι όλες οι αφέλειες ίδιες. Για παράδειγμα, στο ορθογώνιο ή επίμηκες πρόσωπο ταιριάζουν πιο πολύ οι ατημέλητες αφέλειες με διακριτικό φιλάρισμα που δημιουργούν ένα οπτικό εφέ πλάτους, ενώ το στρογγυλό πρόσωπο αναδεικνύεται περισσότερο με τις αφέλειες με μύτες.

Φυσικά, παίζει τεράστιο ρόλο και η συγκεκριμένη δομή των οστών σας. Οι πιο μακριές αφέλειες που πέφτουν ακριβώς κάτω από τα φρύδια τραβούν την προσοχή στην περιοχή των ματιών και μπορεί να μη θέλετε να τονίσετε εκείνο το σημείο, αν για παράδειγμα είστε άνω των 50 κι έχετε κάποιες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επιπλέον, αν δε θέλετε να τραβήξετε τα βλέμματα στο πρόσωπό σας, τότε καλό είναι να αποφύγετε γενικά τις αφέλειες.

Το παν είναι να βρείτε τη σωστή ισορροπία για τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Τα curtain bangs, από την άλλη, «ανοίγουν» το πρόσωπο κι ενισχύουν τα ζυγωματικά σας (απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν πέφτουν πολύ χαμηλά στο πρόσωπο), ενώ τα side bangs, δηλαδή οι αφέλειες στο πλάι, κάνουν ένα μίνι lifting στο πρόσωπο και τού χαρίζουν περισσότερο όγκο.

Ποιο χρώμα μαλλιών θα πάρει μερικά χρόνια από πάνω σας

Το χρώμα μαλλιών, επίσης, μπορεί να έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει την εμφάνισή σας, ειδικά όταν πρόκειται για ανταύγειες. Όπως συμβαίνει και με τα κουρέματα, δεν υπάρχουν κανόνες όσον αφορά την απόχρωση που θα επιλέξετε, αλλά αν θέλετε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τους υποτόνους σας. Σύμφωνα με τους hairstylists, καλό είναι να επιλέγετε ένα χρώμα που ενισχύει τον τόνο του δέρματός σας και συνδυάζεται τέλεια με τα φυσικά μαλλιά σας. Για παράδειγμα, αν έχετε olive ή θερμό υποτόνο και αποφασίσατε να βάψετε τα μαλλιά σας σε μια ανοιχτόχρωμη, πιο σταχτί απόχρωση του ξανθού, τότε θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερη και να φαίνεται παράταιρο πάνω σας. Επιπλέον, εάν έχετε γκρίζες τρίχες και θέλετε να κάνετε ανταύγειες που θα «μπλενταριστούν» με αυτές, θα πρέπει πάλι να λάβετε υπόψη τους υποτόνους σας. Ευτυχώς, οι περισσότεροι κομμωτές είναι ειδήμονες όταν πρόκειται για βαφές και χρώματα μαλλιών, αλλά καλό είναι να είστε κι εσείς σωστά ενημερωμένες πριν αποφασίσετε να κάνετε μια δραστική αλλαγή.

https://www.vita.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ