Αποκαλύφθηκε η πλατφόρμα erga.gov.gr - Θα μπορούμε με ένα κλικ να δούμε την πορεία όλων των έργων στη Δυτ. Ελλάδα

Η δημόσια ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr, μέσα από την οποία κάθε πολίτης έχει άμεση πρόσβαση στα κρίσιμα έργα –άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ – σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή ενότητα και Δήμο της χώρας, παρουσιάστηκε το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση στην οποία παρέστησαν και μίλησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα, για σκοπούς ευρύτερης ενημέρωσης, διαφάνειας αλλά και λογοδοσίας, είναι αναρτημένα τα πλήρη στοιχεία χρηματοδότησης και προόδου υλοποίησης, που αφορούν ένα σύνολο περίπου 6.000 έργων και παρεμβάσεων, συνολικού ύψους άνω των 77 δισ. ευρώ, για την αναβάθμιση των Δικτύων και των Υποδομών, για τη στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα και την Πράσινη Μετάβαση, για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής όλων των κατοίκων.

Κοντογεώργης: «Η πλατφόρμα "erga.gov.gr" θα σηματοδοτήσει ένα νέο πρότυπο περιφερειακού και τοπικού σχεδιασμού»

Η ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr «θα φιλοξενήσει, θα ενσωματώσει και θα σηματοδοτήσει ένα νέο πρότυπο περιφερειακού και τοπικού σχεδιασμού, προκειμένου να πετύχουμε πιο γρήγορα τη συνοχή, τη σύγκλιση και την ανταγωνιστικότητα», επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αθανάσιος Κοντογεώργης.

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση από την πρώτη θητεία έθεσε ως προϋπόθεση «η ανάπτυξη να αφορά όλους και αυτό σημαίνει ομοιογενή και αναλογική κατανομή μιας δίκαιης ανάπτυξης και ταυτόχρονα βέβαια να καταπολεμήσουμε ενδοπεριφερειακές και διαπεριφερειακές ανισότητες που μπορεί να επιμένουν», καθώς «έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος από το 2019 και μετά, όμως κάποιες ανισότητες προφανώς και επιμένουν».

Ο κ. Κοντογεώργης στάθηκε στον χάρτη της πλατφόρμας όπου με ένα «κλικ» ο κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει γνώση των έργων στην περιφέρεια, την περιφερειακή ενότητα και το δήμο όπου ζει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πολίτης να αισθάνεται ότι και γνωρίζει και συμμετέχει στο κοινό αφήγημα. Να υπάρχει εμπιστοσύνη σε όλες τις πλευρές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ