Το μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί το Νοέμβριο

Το Νοέμβριο θα παραδοθεί το μετρό Θεσσαλονίκης.

Την ημερομηνία παράδοσης του μετρό της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Όπως είπε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», το μετρό θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου του 2024.

«Μετά από πολλά εγκαίνια, τα οποία δεν ήταν στην πραγματικότητα εγκαίνια, μετά από μουσαμάδες, παρουσιάσεις, αμφισβητήσεις είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί- δεν θα εγκαινιαστεί, θα παραδοθεί- στους πολίτες την 30η Νοεμβρίου του 2024», είπε, καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός.

Επίσης, για τον οδικό άξονα Flyover τόνισε ότι ο στόχος είναι να παραδοθεί την Άνοιξη του 2027, πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Το «κυβερνητικό καλάθι» της ΔΕΘ

Κατά τα λοιπά ο κ. Μητσοτάκης θα εστιάσει ιδιαίτερα στα προνοιακά επιδόματα, εξαγγέλλοντας την αλλαγή του επιδόματος ανεργίας, με αλλαγή του τρόπου καταβολής του και χαρακτήρα πιο «αναλογικό», ενώ θα υπάρξει «διόρθωση» και για την περίμετρο των δικαιούχων. Ανακοινώσεις θα υπάρξουν και για όλα τα υπόλοιπα προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα – στόχος η πιο στοχευμένη απονομή τους, γι’ αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη. Άρα και εδώ αναμένονται διορθώσεις στην περίμετρο των δικαιούχων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις π.χ. στο επίδομα τέκνων θα υπάρξει και ονομαστική αύξηση του ποσού.

Επιπρόσθετα, στο τραπέζι είναι η ουσιαστική εξίσωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους, ενώ αυτές τις μέρες «κλειδώνει» το πακέτο για τη στέγη που θα περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα για να ανοίξουν κλειστά διαμερίσματα, το «Σπίτι μου 2», αλλά και την ενίσχυση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Ανακαινίζω-Νοικιάζω». Ανακοινώσεις αναμένονται επίσης για την κτιριακή υποδομή των δομών υγείας και των σχολείων, ενώ μένει να φανεί αν μπορεί να υπάρξει κάποια έκπληξη π.χ. για τις απολαβές των εργαζομένων στο εθνικό σύστημα Υγείας που παραμένουν αρκετά χαμηλές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ