Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0: Ο Σπόραρ λύτρωσε το τριφύλλι στο 97'

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Λεβαδειακό, ωστόσο κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης με τον Σπόραρ στο 97'. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Γιαννιώτα στο 1 και το γκολ του στο 56' ακυρώθηκε για οφσάιντ του Όζμπολτ.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε κόντρα στον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, ωστόσο κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης στο 97' με τον Σπόραρ (1-0), ο οποίος μάλιστα δεν το πανηγύρισε. Μετά από γέμισμα του Μλαντένοβιτς, ο Τετέ πήρε την κεφαλιά και ο Γκροφ απομάκρυνε με τη βοήθεια του δοκαριού. Ο Σλοβένος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε προ κενής εστίας.

Ο Γιαννιώτας έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπάλτσι ο μεσοεπιθετικός του Λεβαδειακού με ένα ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία. Ο Ντραγκόφσκι έσωσε το τριφύλλι με τη συνδρομή του δοκαριού.

Στο 56' ο ίδιος ποδοσφαιριστής χρίστηκε σκόραρε μετά από ωραία αντεπίθεση του Λεβαδειακού και πάσα του Όζμπολτ. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ στον παίκτη που έδωσε την ασίστ και το VAR επιβεβαίωσε την απόφασή του.

Ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες κυρίως με τον Γερεμέγεφ, ο οποίος στο 3' τσίμπησε ωραία την μπάλα αλλά την έστειλε άουτ, ενώ στο 90+1' από πολύ πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Γιαννιώτας είχε δοκάρι με το καλημέρα, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σκοράρει

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να σοκάρει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, καθώς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Στο πρώτο λεπτό είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το ωραίο γυριστό σουτ του Γιαννιώτα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με το σουτ του Γερεμέγεφ μέσα από την περιοχή που τσίμπησε την μπάλα, αλλά αυτή πέρασε άουτ. Το σουτ του Βήχου στο 4' πέρασε άουτ, ενώ στο 5' η προβολή του Όζμπολτ δεν βρήκε στόχο μετά από γέμισμα από τα δεξιά πέρασε άουτ.

Μετά το πέμπτο λεπτό οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και επέβαλαν τον ρυθμό τους. Στο 13' το σουτ του Μπακασέτα ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Γκροφ. Στο 24' ωστόσο οι πράσινοι είχαν καλή στιγμή για να προηγηθούν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας. Ο Τσέριν βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκροφ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Πελίστρι είχε την πρώτη του τελική στο 41ο λεπτό, αλλά το σουτ που επιχείρησε από τη δύσκολη γωνία, πήγε ψηλά, χωρίς να ανησυχήσει τον Γκροφ.

Ο Σπόραρ τον έσωσε στο τέλος, το γκολ του Γιαννιώτα ακυρώθηκε για οφσάιντ

Δευτερόλεπτα μετά από την έναρξη του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 1-0. Ο Μπακασέτας έκανε γλυκιά σέντρα, Βαγιαννίδης και Σένκεφελντ δεν κατάφεραν να τη σπρώξουν στα δίχτυα κι αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Λεβαδειακός σε μια υποδειγματική αντεπίθεση πέτυχε γκολ με τον Γιαννιώτα στο 56', ωστόσο ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ και το VAR τον επιβεβαίωσε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν ωστόσο ο Λεβαδειακός αμυνόταν αρκετά καλά.

Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Αλόνσο έκαναν βιαστικές επιθέσεις με γεμίσματα στην περιοχή του Γκροφ. Σε ένα από αυτά στο 90+7' ο Σπόραρ κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μαξ, Μακσίμοβιτς, Τσέριν, Μπακασέτας, Πελίστρι, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Παπαδόπουλος, Βήχος, Τσάπρας, Κωστή, Πλέγας, Μπάλτσι, Πεντρόσο, Κάσσος, Γιαννιώτας, Όζμπολτ.

sport24.gr