ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-0: Ο Σάστρε άνοιξε τον δρόμο και ο Τισουντάλι "κλείδωσε" τη νίκη

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 2/2 στη Stoiximan Super League, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα. Ο Σάστρε άνοιξε τον δρόμο στο 51' και ο Τισουντάλι ολοκλήρωσε την δουλειά για τον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι στο δεύτερο μέρος και πήρε τη νίκη. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα για την 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Έτσι, έκανε το 2/2, με τους Αγρινιώτες να μένουν στο μηδέν.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς πολλές τελικές για τις δύο ομάδες. Μετά την ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον ρυθμό του και έτσι στο 51ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με κεφαλιά του Σάστρε, μετά την ασίστ του Ντεσπόντοβ. Στο 79ο λεπτό ο Τισουντάλι πέτυχε το πρώτου γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ τώρα θα ταξιδέψει στην Ιρλανδία για τη ρεβάνς με τη Σάμροκ Ρόβερς για τα playoffs του Europa League (νίκησε 4-0 στο πρώτο ματς). Στην 3η αγωνιστική, ο Δικέφαλος φιλοξενείται από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1/8, 20:30). Ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Πανσερραϊκό (31/8, 22:00).

Το ματς

Στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης οι φάσεις ήταν λίγες, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν. Ο ΠΑΟΚ είχε μεν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να βρει λύσεις μπροστά από την εστία του Τσάβες. Από την άλλη, οι Αγρινιώτες επιχειρούσαν να χτυπήσουν, είτε στην κόντρα, είτε με σουτ εκτός περιοχής.

Έτσι, έκαναν και στο πρώτο λεπτό, με τον Κοτάρσκι να έχει απάντησει στο σουτ του Παντελάκη. Στο 19ο λεπτό ήταν σειρά του Μουργκ να δοκιμάσει το πόδι του και να κερδίσει κόρνερ. Στο 28' ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή. Ο Τσάλοφ τσίμπησε την μπάλα στον Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε το πλασέ, όμως δεν βρήκε στόχο.

Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, ο Παναιτωλικός συνέχιζε να δοκιμάζει μακρινά σουτ, ενώ καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ ήταν στο 44ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Σάστρε γύρισε από τα δεξιά προς την περιοχή. Όμως, ο Τσάβες έκοψε με το πόδι του προ του Τσάλοφ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο. Στα 32 δευτερόλεπτα μάλιστα του β' μέρους είχε καλή στιγμή με σουτ του Κωνσταντέλια μέσα από την περιοχή. Ο Δικέφαλος πίεζε, πατούσε στην περιοχή της ομάδας του Αγρινίου και στο 51ο λεπτό κατάφερε κιόλας να ανοίξει το σκορ.

Ο Μαντί Καμαρά έβγαλε ωραία την μπάλα στα δεξιά στον Ντεσπόντοβ, εκείνος σέντραρε στην περιοχή και ο Σάστρε με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 59' ο Δικέφαλος είχε νέα καλή στιγμή, με τον Βούλγαρο εξτρέμ να σουτάρει δυνατά, αλλά τον Τσάβες να έχει αυτή τη φορά απάντηση.

Η επόμενη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ ήταν στο 65'. Ο Ντεσπόντοβ κλείστηκε στην περιοχή, ο Σβαμπ όμως ακολουθούσε, ε, έκανε το δυνατό, συρτό σουτ, αλλά μπλόκαρε ο κίπερ του Παναιτωλικού.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές και μία από αυτές κατάφερε να βρει δίχτυα στο 79'. Ο Ζίβκοβιτς βρήκε στα δεξιά τον Τισουντάλι, εκείνος σούταρε με το δεξί στην κλειστή γωνία του Τσάβες για το 2-0. Ο Μαροκινός μάλιστα πέτυχε και το πρώτο γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Σβαμπ, Καμαρά, Μουργκ, Ντεσπόντοβ, Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Λιάβας, Παντελάκης, Μλάντεν, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες, Μπουζούκης, Μπελεβώνης, Ντίας, Λομόνακο.

https://www.sport24.gr/