Super League 1: Εκτός έδρας δοκιμασία για τον Άρη κόντρα στον Πανσερραϊκό


Στις 20:00 θα ξεκινήσει στις Σέρρες η αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με τον Άρη. Οι Σερραίοι στην πρεμιέρα ηττήθηκαν δύσκολα με 3-2 από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, ενώ οι Θεσσαλονικείς αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Στα αγωνιστικά ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν θα έχει μαζί του τους Χατζηστραβό και Σοφιανό, ενώ στην αποστολή για πρώτη φορά μπήκε ο Αλγερινός, Μοχάμεντ Σαλίμ Φαρές. Αναλυτικά την αποστολή, από την οποία θα «κοπούν» δυο πριν τη σέντρα αποτελούν οι: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης, Μπέργκστρεμ, Χαντάκιας, Λιάσος, Στάικος, Ντέλετιτς, Ματίας Τομάς, Σαλαζάρ, Μπετανκόρ (πιθανή ενδεκάδα), Κατσίκας, Τσομπανίδης, Φαρές, Κουτσογούλας, Καραμανώλης, Καρασαλίδης, Καπτούμ, Περούτσι, Μασκανάκης, Γκίγκιτς και Παπαβασιλείου.

Όσον αφορά τον Άρη, οι Σίστο και Νταρίντα είναι κανονικά στην αποστολή, ενώ εκτός έμειναν οι Σουλεϊμάνοφ, Ζαν Ζουλ, αλλά και οι Φατόρε, Πάβισιτς. Αναλυτικά την αποστολή των «κιτρίνων» αποτελούν οι: Κουέστα, Σίντκλεφ, Μάγιο, Μοντόγια, Φρίντεκ, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Βέλεθ, Νταρίντα, Σιφουέντες, Μόντσου, Πάρντο, Μανού Γκαρσία, Σίστο, Σαβέριο, Σαμόρα, Ντιαντί, Λορέν, Φετφατζίδης και Παναγίδης.

Ισόπαλο με 1-1 (90+5’ Άλεξιτς - 52’ Μορόν) είχε ολοκληρωθεί το περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό, ενώ ως γηπεδούχος είχε επικρατήσει ο Άρης με 1-0 (90+7’ Φαμπιάνο).

Και οι δύο αναμετρήσεις τους κρίθηκαν με γκολ που σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για 26η φορά στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής/Super League και ο Πανσσεραϊκός έχει επικρατήσει τις εννέα, ο Άρης έχει φύγει νικητής πέντε φορές από τις Σέρρες, ενώ οι περισσότερες αναμετρήσεις (11) έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία.

Το πιο συχνό σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι το 1-0, το οποίο έχει εμφανιστεί συνολικά οκτώ φορές - πέντε φορές σε νίκες του Πανσερραϊκού και τρεις σε νίκες του Άρη.

Ακολουθεί με έξι εμφανίσεις το 1-1, ενώ τρία από τα παιχνίδια τους δεν είχαν γκολ (0-0).

Στις έντεκα τελευταίες τους αναμετρήσεις, ανεξάρτητα έδρας και κατηγορίας, ο Άρης έχει διατηρήσει το αήττητο του και υπάρχουν επτά νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης και τέσσερις ισοπαλίες.

Η τελευταία νίκη του Πανσερραϊκού ήταν στις 27 Νοεμβρίου 2010, όταν επικράτησε με 1-0 στην έδρα του χάρη σε γκολ του Σουμπίνιο σε αναμέτρηση για την Super League.

Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους ήταν στις 19 Δεκεμβρίου 1965 στις Σέρρες, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 (Hλιάδης, 32' Φιλίππου, 58' Xατζηκώστας, 65' Kιοσέογλου '2).

25 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

9 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

11 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

5 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

ΓΚΟΛ: 26-19