Κρεμώδη λιγκουίνι με κοτόπουλο

Βουτήξτε στην απόλαυση! Τρυφερά φιλέτα κοτόπουλου με νότες σκόρδου και πάπρικας ανακατεύονται με λαχταριστά λιγκουίνι σε μια πλούσια, βελούδινη κρεμώδη σάλτσα για να δημιουργήσουν το τέλειο πιάτο. Μια έμπνευση του Ηλείου chef Γιώργου Τσούλη!

Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

½ κ.γ. σκόρδο, σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
½ κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
40 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 ml ζωμό κοτόπουλο

200 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
250 γρ. λιγκουίνι
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, μαγειρεύοντας 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στο πακέτο, ώστε να βγουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τα πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε να μαλακώσουν. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με το βούτυρο.

Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με τη σάλτσα.

Μοιράζουμε τα λιγκουίνι σε πιάτα, προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com