Μητσοτάκης από Πεντέλη: Θα προχωρήσουμε τα έργα πολύ γρήγορα για να προλάβουμε τυχόν πλημμύρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη με τους συναρμόδιους Υπουργούς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου στη βορειοανατολική Αττική και τα αποτελέσματα των αυτοψιών που έχουν διενεργηθεί.

Στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει πολύ γρήγορα τα έργα στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο των 10 σημείων για την επόμενη ημέρα στην Αττική που εκπόνησε η κυβέρνηση είπε ότι είναι δοκιμασμένο και θα τρέξει πολύ γρήγορα η υλοποίησή του.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σημείωσε επίσης ότι φέτος έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά σχεδόν 4.000 πυρκαγιές, πάρα πολλές από αυτές ήταν στην Αττική. «Αυτή ήταν, δυστυχώς, η μόνη φωτιά η οποία ξέφυγε, παρά το γεγονός ότι και σε αυτή τη φωτιά υιοθετήθηκε το σωστό, όπως απεδείχθη σε πάρα πολλές άλλες φωτιές, δόγμα της πολύ γρήγορης πρώτης προσβολής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «οι λόγοι για τους οποίους ξέφυγε η φωτιά πρέπει να αναλυθούν».

 

 

protothema.gr