Μητσοτάκης για Γερμανία: Η μονομερής κατάργηση της Σέγκεν δεν μπορεί να είναι η απάντηση στο μεταναστευτικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις κινήσεις της Γερμανίας αναφορικά με το μεταναστευτικό, σε ραδιοφωνική του συνέντευξή, στο Talk Radio.

Μήνυμα για τις κινήσεις που κάνει η Γερμανία στο μεταναστευτικό, με τρόπο που ουσιαστικά καταργεί τη Συνθήκη Σένγκεν, έστειλε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «απάντηση δεν μπορεί να είναι η μονομερής κατάργηση της Σένγκεν». Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία με την Τουρκία και πως το Λιμενικό της χώρας μας, δεν είναι υπηρεσία υποδοχής παράνομων μεταναστών.

«Το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν είναι από τα πρώτα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες γιατί το λύσαμε» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε την τοποθέτησή του. «Απασχολεί τη Γερμανία, αλλά η απάντηση δεν μπορεί να είναι η μονομερής κατάργηση του Σένγκεν να πετάξουν το μπαλάκι σε άλλες χώρες, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, σε πρώτη φάση δεν μας αφορά γιατί περιορίζεται στα χερσαία σύνορα».

«Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα από την Ευρώπη. Η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη, έχει πάρει το μήνυμα ότι η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Όσον αφορά στο Λιμενικό, ο πρωθυπουργός είπε: «Το ελληνικό Λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους με αυτοθυσία και είναι προσβλητικό να διακινούνται τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας για ανθρώπους που έχουν δώσει τη ζωή τους. Η ενεργητική αποτροπή είναι μια αποστολή που πρέπει να επιτελεί το Λιμενικό. Το Λιμενικό δεν είναι υπηρεσία υποδοχής παράνομων μεταναστών» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

https://www.newsit.gr/