6 skincare συστατικά που θα αγαπήσει η ευαίσθητη επιδερμίδα σας

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, σίγουρα γνωρίζετε πως χρειάζεται να επιλέγετε προσεκτικά τα προϊόντα φροντίδας που χρησιμοποιείτε καθημερινά, για να αποφύγετε το ενδεχόμενο ερεθισμών.  Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε 6 διάσημα skincare συστατικά που είναι φιλικά προς την ευαίσθητη επιδερμίδα και έχουν την έγκριση των ειδικών.

#1
Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσικά στο σώμα, ειδικά στην εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας. Σταρ συστατικό ενυδάτωσης, το υαλουρονικό οξύ είναι διάσημο για την ιδιότητά του να έλκει 1000 φορές το βάρος του σε νερό για αυτό και το συναντάμε στις περισσότερες συνθέσεις για βαθιά ενυδάτωση. Είναι από τα συστατικά που αγαπούν όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και το ευαίσθητο – αυτός είναι και ο λόγος που πρωταγωνιστεί σε skincare συνθέσεις ειδικά μελετημένες για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

#2
Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι ενυδατώνει το δέρμα μειώνοντας την απώλεια νερού και βοηθά τον επιδερμιδικό φραγμό να λειτουργεί καλύτερα. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από περιβαλλοντικές βλάβες και φλεγμονές. Αυτό σημαίνει προστασία από την πρόωρη γήρανση, καθώς και μείωση των ερεθισμών ή της ερυθρότητας στο πρόσωπο.

#3
Αλόη

Η αλόη προέρχεται από το ομώνυμο φυτό, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση εγκαύματων και μικροτραυματισμών. Το θαυματουργό τζελ της αλόης είναι γνωστό ότι ενυδατώνει και βοηθά στην καταπράϋνση του ευαίσθητου δέρματος ενώ αποτρέπει τη διαδερμική απώλεια νερού σχηματίζοντας ένα προστατευτικό «φράγμα», το οποίο είναι εξαιρετικό για το δέρμα αφυδατώνεται από την έκθεση στον ήλιο.

#4
Βούτυρο καριτέ

Το βούτυρο καριτέ προέρχεται από τους καρπούς του Αφρικάνικου shea tree. Περιέχει αρκετά λιπαρά οξέα, όπως ελαϊκό, στεατικό, λινολεϊκό και παλμιτικό λιπαρό οξύ, καθιστώντας το ιδανικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Εκτός από το ότι είναι ένα εξαιρετικό skincare προϊόν, το βούτυρο καριτέ έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί συνεργικά με το υαλουρονικό οξύ και άλλα συστατικά, για να χαρίσει άψογη όψη στο δέρμα.

#5
Ηλιέλαιο

Αν και είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, το sunflower seed oil (ηλιέλαιο) είναι ευεργετικό για την ευαίσθητη επιδερμίδα και τον επιδερμιδικό φραγμό που έχει διαταραχτεί. Αυτό οφείλεται στο ισορροπημένο προφίλ λιπαρών οξέων (λινολεϊκό και ολεϊκό οξύ) και στα πολλά ευεργετικά συστατικά, ανάμεσά τους η βιταμίνη Ε, τα καροτενοειδή και οι φυτοστερόλες, που περιέχει. Το ηλιέλαιο έχει αναγνωριστεί, μαζί με το ελαιόλαδο, ως συστατικό φυτικής προέλευσης που βοηθά τον επιδερμιδικό φραγμό να παραμείνει υγιής.

#6
Λάδι καρύδας (για το σώμα)

Ενώ το λάδι καρύδας έχει αποδειχθεί ότι έχει την τάση να φράσσει τους πόρους στο πρόσωπο, είναι ένα τέλειο συστατικό για την ενυδάτωση του σώματος. Έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού και προσφέρει υγιές και λαμπερό δέρμα. Επομένως, την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε την τέλεια ενυδατική σώματος -ειδικά εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα-, τσεκάρετε αυτό το συστατικό.

https://www.vita.gr/