Απαγγελία και διάλογος με την συγγραφέα και ποιήτρια Ginger F. Zaimis - Σήμερα βράδυ στο "Πολύεδρο"

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών  εκδηλώσεων στο Πολύεδρο , έχει προγραμματιστεί σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου 2024  στις 20:30 το βράδυ, παρουσίαση και απαγγελία από  το βιβλίο ΑΝΤΙ ΓΟΝΗ Τhe Heroic Crown με την ποιήτρια και συγγραφέα Τζίτζερ Ζαίμη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύεδρο .         
      Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.  
      Παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η αφηγήτρια Έλση Ξηρογιάννη. Απαγγελία και διάλογος με αφορμή την ποιητική σύνθεση της  Ginger F. Zaimis θα γίνει με τη  Λιάνα Γιαννακοπούλου, dr Nεοελληνικής Λογοτεχνίας στο  Πανεπιστημίου του Cambridge και την Στέλλα Αναγνώστου-Δάλλα

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.                                                         
    .Η ανάγνωση γίνεται με τη μορφή αφήγησης από την Αμερικανίδα ποιήτρια, δοκιμιογράφο Ginger F. Zaimis, που επεκτείνει το φακό της μυθολογίας και φιλοσοφίας. Επικεντρώνεται σε αρχέτυπα - αν και δεν περιορίζεται σε αυτά- του Ομήρου, Σοφοκλή, Αισχύλου και Κλεάνθη και μιλά ανεπίσημα για τις φιλοσοφικές αποχρώσεις, τις ερμηνείες και το πώς αυτές σχετίζονται με την ανθρωπότητα. Πρόκειται για μια ακόρεστη περιέργεια που έχει εμποτίσει σπόρους γνώσης και φιλοσοφίας, ώστε να διαιωνίσει τη σκέψη και την εσωτερική συνείδηση. Εδώ είναι που ο μύθος και ο λόγος, ενωμένοι μέσα από τα μάτια της ποίησης, ολοκληρώνονται από τη φιλοσοφία. Το έργο της Ginger έχει παρουσιαστεί στο Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας, στην Ακαδημία Αθηνών, και στο Freud Museum London. Είναι συνεργάτης του Μουσείου Keats-Shelley, Ρώμης και κριτικός ποίησης, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο Fordham University London, κάτοικος του νότου,  πρώην New Yorker και Φιλέλλην. Είναι η συγγραφέας του δίγλωσσου νέου βΣτέλλα Αναγνώστου-Δάλλα είναι φιλόλογος, λογοτεχνία μεταφραστής και εκδότης. Έχει επιμελήθει το βιβλίο, AΝΤΙΓΟΝΗ the Heroic Crown 

Η Λιάννα Γιαννακοπούλου διδάσκει Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Faculty of Modern &Medieval Languages &Linguistics του Πανεπιστημίου του Campridge. Ολοκλήρωσε το πτυχίο της ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Paris VII –Jussieu όπου απέκτησε DEA στην Τυπική και Θεωρητική Γλωσσολογία και στο Κing s College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε έρευνα για το διδακτορικό της στις Νεοελληνικές Σπουδές με ειδίκεύση στις εικαστικές τέχνες και τη λογοτεχνία .  Πριν έρθει στο Cambridge ήταν μέλος των Τμημάτων Νεοελληνικών Σπουδών της Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο King s College του Λονδίνου όπου δίδαξε νεοελληνική πεζογραφία και ποίηση, κρητικό δράμα της Αναγέννησης και μεθόδους συγκριτικής  Λοχοτεχνίας. 

Η Στέλλα Αναγνώστου-Δάλλα είναι φιλόλογος, λογοτέχνης, μεταφράστρια και εκδότρια. Έχει επιμελήθει το βιβλίο, AΝΤΙΓΟΝΗ the Heroic Crown και άλλοι.