Πύργος-Τσίμπημα καφέ αράχνης: «Ο 48χρονος που εξέπνευσε δεν ένιωσε τίποτα, ήταν ύπουλη η επιδείνωση που παρουσίασε»

«Δεν υπάρχει αντίδοτο»

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του 48χρονου που βρισκόταν για διακοπές στον Πύργο Ηλείας, οι οποίες δυστυχώς μετατράπηκαν σε τραγωδία. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή, εκτιμούν πως κατέληξε έπειτα από τσίμπημα καφέ αράχνης, κάτι που θεωρείται σπάνιο για τα δεδομένα της Ελλάδας, όπως λέει στο enikos.gr ο διοικητής του νοσοκομείου του Πύργου, Σπύρος Πολίτης.

Το περιστατικό φέρεται πως σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε κάποια παραλία κοντά στον Πύργο ή όσο καθόταν σε παγκάκι, χωρίς ωστόσο ο 48χρονος να αντιληφθεί κάποιο τσίμπημα.

Σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, ο άνδρας ανυποψίαστος επέστρεψε στο σπίτι του την Δευτέρα, και ένιωθε έντονο κνησμό. «Την Τρίτη το πρωί επισκέφθηκε έναν ιδιώτη ορθοπεδικό, και πάλι όχι για τσίμπημα στο πόδι, αλλά για φλεγμονή, ο οποίος με την σειρά του, του σύστησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Εκεί, του έκαναν πάρα πολλές εξετάσεις, ακόμη και αρτηριακές, οι οποίες δεν έδειξαν τίποτα. Δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς την επιδείνωση που παρουσίασε στην συνέχεια αυτός ο άνθρωπος, οι γιατροί έκαναν κυριολεκτικά ό,τι μπορούσαν» αναφέρει σχετικά ο κ. Πολίτης.

«Είναι πολύ σπάνιο»

Το μεσημέρι της Τετάρτης παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Ο άτυχος άνδρας ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, χθες, Πέμπτη, εξέπνευσε, ενώ σήμερα αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

«Μέχρι και αυτή την στιγμή, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχουν μόνο ενδείξεις και όχι σαφή στοιχεία που να καταλήγουν στην ακριβή αιτία θανάτου του. Ακόμη δεν έχει βρεθεί τίποτα, ούτε δηλητήριο, εργαστηριακά δεν υπάρχουν ενδείξεις. Από την κλινική του εικόνα, και από την ραγδαία και ύπουλη επιδείνωση που παρουσίασε, οι επιστήμονες του κέντρου δηλητηριάσεων εκτιμούν πως πιθανότατα ο θάνατος προήλθε από τσίμπημα αράχνης, κάτι που είναι πολύ σπάνιο. Τα συμπτώματά του παραπέμπουν σε αυτή την συγκεκριμένη εικασία. Ίσως αυτές οι δυο ημέρες μέχρι να έρθει στο νοσοκομείο, να ήταν κρίσιμες, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τίποτα ακόμη. Ούτε ο ίδιος δεν ήξερε τι έχει συμβεί. Για τα αποτελέσματα του ιστολογικού ελέγχου θα περάσουν κάποιες ημέρες».

 «Δεν υπάρχει αντίδοτο»

«Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ» τόνισε μιλώντας στο Star η διευθύντρια χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου.