Φωτιά στην Αθηνών-Κορίνθου μετά από ανατροπή βυτιοφόρου - Πως διεξάγεται η κυκλοφορία (ΦΩΤΟ) ΝΕΟΤΕΡΑ

Στις φλόγες το βυτιοφόρο

ΝΕΟΤΕΡΑ 13.40

Με εντολή της Τροχαίας, διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πάτρα, μετά τη φωτιά που προκλήθηκε νωρίτερα σε βυτιοφόρο 20 τόνων που ανετράπη στο ύψος της Κινέττας.

Κλειστό παραμένει το ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου προς Αθήνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης του βυτιοφόρου ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να καθαριστεί και το οδόστρωμα, διαδικασίες για τις οποίες εκτιμάται ότι θα χρειαστεί αρκετή ώρα.

  kinetta-atyxhma-ethniki__1_

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, καθώς το πρωί της Παρασκευής ανετράπη βυτιοφόρο στη Λεωφόρο Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη φωτιά και να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους οδηγούς. 

Για κάποια λεπτά έκλεισε η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα, ωστόσο η πυρκαγιά κατεσβέσθη και δύο λωρίδες προς Κόρινθο άνοιξαν.

Με εντολή της Τροχαίας, δόθηκαν σε κυκλοφορία δύο λωρίδες στο ρεύμα προς Πάτρα, ενώ παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα και ισχύει η εκτροπή στην περιοχή των διοδίων του Ισθμού.

Το ρεύμα προς Αθήνα παραμένει κλειστό, καθώς στον δρόμο έχει χυθεί πετρέλαιο.

 Ο οδηγός μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Κορίνθου.
 

Η ανακοίνωση της  Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος

Λόγω ανατροπής φορτηγού στο 56ο χλμ. Ν.Ε.Ο.Α.Κ. και εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αυτό πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από δυνάμεις της Τροχαίας στο σημείο, ενώ η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς και ένα ακόμη ειδικό όχημα επέμβασης σε τεχνολογικά συμβάντα. Η πυρκαγιά, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής περιορίστηκε στο χώρο της μηχανής του βυτιοφόρου και δεν επεκτάθηκε περαιτέρω. Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας (μεσαία, δεξιά λωρίδα και Λ.Ε.Α.) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο. Πραγματοποιείται εκτροπή οχημάτων από δυνάμεις της Τροχαίας στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα μετάγγιση του φορτίου από την αρμόδια εταιρεία. Για το συμβάν ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο οδηγός μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ ελαφρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Κορίνθου. Προανάκριση διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.
 

kineta_ethniki_odos_xr.jpg
 

ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Στις φλόγες έχει τυλιχτεί ένα βυτιοφόρο στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, ενώ στο σημείο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βυτιοφόρο ανετράπη στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου κοντά στην Κινέττα και άμεσα ξέσπασε πυρκαγιά.

Ο οδηγός κατάφερε να βγει από το όχημα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν έχει τραυματιστεί. 

Το μεγάλο όχημα που εκινείτο προς Κόρινθο ανετράπη, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Μάλιστα, το μισό βυτιοφόρο έχει «διπλώσει» στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Στις φλόγες έχει παραδοθεί το μπροστινό τμήμα του βυτιοφόρου, ενώ οι Πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη να μην επεκταθεί και στο φορτίο. 

ethniki_odos_in__2_

ethniki_odos_in__1_