Ε. Γιαννιά: «Προχωρούν οι διαδικασίες για τη στήριξη των πυρόπληκτων»

Τη σημασία της λήψης μέτρων και την τήρηση των διαδικασιών για την πολιτική προστασία προκειμένου να υποστηριχθούν οι πολίτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές επισημαίνει η πολιτευτής της Ν.Δ. Αχαΐας, αντιστράτηγος ε.α. Ευσταθία Γιαννιά. Η κα Γιαννιά επισκέφθηκε στο γραφείο του τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη με τον οποίο συζήτησαν για τις διαδικασίες που υλοποιούνται από πλευράς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως προς τη στήριξη των πληγέντων από τις φετινές πυρκαγιές ιδίως στον Δήμο Ερυμάνθου.

Η ίδια άλλωστε, είχε βρεθεί στο πλευρό των κατοίκων του Κάλφα και του Μαστραντώνη που βίωσαν τον πύρινο τρόμο τον περασμένο Ιούνιο και είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη στηρίζοντας τους κατοίκους, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να υπάρξει άμεση πρόνοια για τους πληγέντες. Μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θεόδωρο Μπαρή και τους συνεργάτες του, επισκέφθηκε και τον κ. Ζαΐμη από τον οποίο ενημερώθηκε για τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί ως προς τη στήριξη των πυρόπληκτων. 

«Ενημερώθηκα από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη ότι οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο ίδιος υπέβαλε εγκαίρως στο αρμόδιο Υπουργείο όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών. Συζητήσαμε επίσης για την σημασία να υλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων. Οι πολίτες χρειάζονται στήριξη και η πολιτεία είναι στο πλευρό τους με ουσιαστικό τρόπο» δήλωσε η κα Γιαννιά.
H ίδια, αξίζει να τονιστεί, πως έχει διατελέσει Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πέραν από τις γνώσεις της, η εμπειρία της είναι πολύτιμη στον τομέα αυτό.