Χάλκινο στον τελικό των κρίκων: «Λύγισε» ο Λευτέρης Πετρούνιας - «Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος»

Τι είπε για τους Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε Ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και πρώτος όλων των εποχών στον πίνακα μεταλλίων στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ο Λευτέρης Πετρούνιας λύγισε και δάκρυσε. Μάλιστα, η σύζυγός και μητέρα των παιδιών του, Βασιλική Μιλλούση έτρεξε και τον αγκάλιασε.

«Με συγχωρείτε για όλο αυτό, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω την οικογένειά μου έπειτα από 20 μέρες» είπε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στην κάμερα της ΕΡΤ.

petrounias3.jpg

«Ήρθα γι’ αυτό ακριβώς το πράγμα στη Γαλλία. Έχω δουλέψει πολύ αυτά τα τρία χρόνια. Είχα τρία ευρωπαϊκά, ένα παγκόσμιο και ένα χειρουργείο. Είμαι 33 ετών πλέον και έχω υποχρεώσεις. Ήρθαμε στοχεύοντας ένα μετάλλιο. Στοχεύεις πάντα την πρώτη θέση σε έναν τελικό, αλλά πρώτα το μετάλλιο. Δεν είχε ξαναγίνει στους κρίκους και ήταν ένας σκοπός. Εντόπισα κάποια λάθη. Θα μπορούσε να είναι ισοβαθμία με τον πρώτο και επειδή υπήρχε μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας θα ήμουν πρώτος. Δεν ήρθε, δεν πειράζει, είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν και εμένα καλύτερο αθλητή. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, τον προπονητή μου, τον φυσιοθεραπευτή μου, σ’ όλη την Ελλάδα. Είναι μια ένδειξη του πόσο πολύ το ήθελα. Είμαι χαρούμενος, συγκινημένος» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Το απόλαυσα πάρα πολύ. Χαίρομαι πάρα πολύ που τελειώνει με ένα μετάλλιο. Στεναχωριέμαι για τον φίλο μου τον Γάλλο. Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του.
Είμαστε χαρούμενοι. Ανυπομονώ να γυρίσω στα παιδιά μου».

Αναφορικά με το αν έχει ως στόχο τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε: «Οπωσδήποτε χρειάζομαι ένα καλό διάλλειμα για να αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου, όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ. Ο Αρμένιος που είδατε, είναι 37 ετών και είναι πολύ καλός. Εγώ είμαι 33 ετών. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου. Μειώνονται δύο ασκήσεις και νομίζω ότι κάνοντας μια καλή στρατηγική, θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ασυναγώνιστο»

Δείτε τις δηλώσεις του ΕΔΩ