Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες κατά του Ισραήλ που αναχαιτίστηκαν – Το Ιράν απειλεί με «βαθύτερα πλήγματα»

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τα ξημερώματα ότι εκτόξευσε περίπου 50 πυραύλους κατά του Ισραήλ.

Οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ, Iron Dome.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χεζμπολάχ, η επίθεση αυτή δεν πρόκειται για την έναρξη των αντιποίνων για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, αλλά για υποστήριξη προς τον Παλαιστινιακό λαό και συγκεκριμένα εν είδει αντιποίνων για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

«Η Ισλαμική Αντίσταση συμπεριέλαβε τον οικισμό Μπέιτ Χιλέλ (στο βόρειο Ισραήλ) στον κατάλογο των στόχων της και τον βομβάρδισε για πρώτη φορά με δεκάδες ρουκέτες», αναφέρει η ανακοίνωση του φιλοϊρανικού κινήματος.

Εν τω μεταξύ, στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, εν αναμονή των αντιποίνων του Ιράν και των συμμάχων του, εναντίον του Ισραήλ, για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια. Οι Αμερικανοί προχωρούν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ το Ισραήλ ετοιμάζει την άμυνά του και έχει ανοίξει τα καταφύγια. Βρετανία και ΗΠΑ καλούν του πολίτες τους να φύγουν από τον Λίβανο το συντομότερο δυνατόν. Την ίδια ώρα και στο Ισραήλ, αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν η μια μετά την άλλη τις πτήσεις τους από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι νεοτέρας.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ συνέστησε στους εγκλωβισμένους στο εξωτερικό Ισραηλινούς να μεταβούν στην Ελλάδα ή την Κύπρο και να επιβιβαστούν σε πτήσεις των ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών για την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Το Ισραήλ δηλώνει πλήρως προετοιμασμένο για την όποια ιρανική επίθεση. Σε επίπεδο πολιτικής προστασίας όλα είναι έτοιμα επίσης, από υπόγεια νοσοκομεία και σύστημα λειτουργίας των νοσοκομείων μέχρι «έρημα νησιά» όπως λέγονται, δηλαδή χωρίς εξοπλισμό και ρεύμα.