Παρίσι 2024: Για πρώτη φορά στους «8» ο Τσιτσιπάς, επόμενος αντίπαλός του ο Τζόκοβιτς!

Την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα του σε προημιτελική φάση Ολυμπιακών Αγώνων πανηγύρισε την Τετάρτη στο Παρίσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο11) επιβλήθηκε με 2-0 σετ (7-5, 6-1) του Σεμπάστιαν Μπαές (No 18) και στους «8» θα αναμετρηθεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 2), ο οποίος επικράτησε άνετα με 2-0 σετ του Ντόμινικ Κέπφερ (Νο 70).

 

Ο «Στεφ» συνάντησε αντίσταση από τον αντίπαλό του μόνο στο πρώτο σετ, ωστόσο όταν ο Αργεντινός τον στρίμωξε στα «σχοινιά» αντέδρασε και μετέτρεψε το υπόλοιπο του ματς σε… υγιεινό περίπατο.

Ο αγώνας

Break με το… καλημέρα δέχτηκε στο παιχνίδι ο Στέφανος, ωστόσο κατάφερε να πάρει πίσω το σερβίς του στο τέταρτο game, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο Αργεντινός στη συνέχεια, πανηγυρίζοντας δύο συνεχόμενα games, έβαλε εκ νέου τον εαυτό του σε θέση οδηγού στο σετ (4-2) και μάλιστα έφτασε στο 5-3, με τον Έλληνα τενίστα να βλέπει τα περιθώρια να στενεύουν για τον ίδιο.

Σε εκείνο το σημείο ευτυχώς «ξύπνησε» το ένστικτο της επιβίωσης για τον Τσιτσιπά.

Έτσι, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του και κυριαρχώντας απόλυτα στο κορτ έναντι του αντιπάλου του, κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του δύο φορές, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή, για να κατακτήσει εν τέλει το σετ με 7-5.