Συνταγή για στραπατσάδα

Η στραπατσάδα είναι ένα φαγητό συνυφασμένο με την καλοκαιρινή περίοδο και εκτός από τη θεϊκή γεύση, ένας ακόμα λόγος που πολλοί την ετοιμάζουν είναι η ευκολία της συνταγής.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αυγά ντομάτες και φέτα, 3 υλικά που σίγουρα υπάρχουν στο ψυγείο σας.

Βέβαια, αξίζει να πούμε πως, στη συγκεκριμένη συνταγή δεν υπάρχει κρέας, ωστόσο μπορείτε να προσθέσετε αν το επιθυμείτε, αφού το τσιγαρίσετε, χωριάτικο λουκάνικο.

Δείτε τη συνταγή για τη στραπατσάδα
Υλικά

4 μεσαίες ντομάτες
5 αυγά
250 γρ. φέτα
μισό ματσάκι μαϊντανό
αλάτι/ πιπέρι/ ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και καθαρίζουμε τη φλούδα. Κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μίξερ ώστε να κοπούν σε μικρά κομμάτια. Μπορούμε επίσης να τις ψιλοκόψουμε στο χέρι, ανάλογα πόσο μεγάλα ή μικρά θέλουμε να είναι τα κομμάτια της ντομάτας στη στραπατσάδα μας.

Σουρώνουμε τα πολλά υγρά από τις ντομάτες και τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυναατή φωτιά. Βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι ν αφύγουν τα επιπλέον υγρά της ντομάτας.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά σαν να ετοιμάζουμε ομελέτα, θρυμματίζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά ξανά και τέλος προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τις ντομάτες.

Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να αρχίσουν τα αυγά να μαγειρεύονται. Οταν ψηθούν και ομογενοποιηθούν αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε. Ψιλοκόψτε από πάνω τον μαϊντανό και απολαύστε με ξεροψημένο ψωμί.

Πηγή: bovary.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ