Οι τουρίστες ψηφίζουν μουσακά

Η ελληνική κουζίνα κρύβει πολλά καλούδια για τους τουρίστες κάθε καλοκαίρι, με τους περισσότερους να γοητεύονται από τα παραδοσιακά πιάτα. Ποια, όμως, έχουν κερδίσει τους περισσότερους;

Χωριάτικη, τζατζίκι, σουβλάκι, μουσακάς, γεμιστά… Η ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη πλούσια και πολύχρωμα πιάτα, με γεύσεις που ταιριάζουν τόσο στο καλοκαίρι, ώστε να αποτελούν ένας από τους λόγους που το 70% των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, έχουν ξαναέρθει.

Ο μουσακάς στην κορυφή
Αυτό το εμβληματικό comfort πιάτο που φτιάχνεται με στρώσεις από μελιτζάνες, κιμά, πατάτες και μπεσαμέλ είναι ανάμεσα στα πιο αγαπημένα των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα και δεν λείπει ποτέ από την παραγγελία τους σε μια ελληνική ταβέρνα. Είναι, μάλιστα, ένα από τα πρώτα φαγητά που προτείνεται σε ταξιδιωτικούς οδηγούς και κριτικές για την Ελλάδα.

Φυσικά, ωστόσο, δεν είναι το μόνο. Τα σουβλάκια στη σχάρα, ο γύρος με πίτα, ντομάτες, κρεμμύδι και τζατζίκι, η σπανακόπιτα και οι ντολμάδες είναι επίσης ψηλά στις προτιμήσεις, ενώ το τζατζίκι είναι το αγαπημένο τους άλειμμα.

Κι αν οι τουρίστες είναι vegan, τότε οι παραγγελίες μετατοπίζονται προς τη χωριάτικη (την οποία αγαπούν όλοι, vegan και μη), τη φάβα, τα γεμιστά, τους γίγαντες, τους ντολμάδες και το μπριάμ, τα οποία σαρώνουν στις παραγγελίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ