ΗΠΑ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης ο νεκρός κατά την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Πέθανε προστατεύοντας την οικογένειά του

Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης ήταν ο άνθρωπος που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο στην Πενσιλβάνια.

Ο 50χρονος Κόρεϊ Κομπερατόρε πέθανε προστατεύοντας την κόρη του από τις σφαίρες του 20χρονου δράστη και τα πυρά που ανταπέδωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας, προκειμένου να τον εξουδετερώσουν.

«Η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσιλβάνια στοίχισε τη ζωή του αδελφού μου, του Κόρεϊ Κομπερατόρε. Το μίσος για έναν άνδρα στοίχισε τη ζωή του ανθρώπου που αγαπούσαμε περισσότερο», ανέφερε η αδελφή του, στην ανάρτησή της.

Ο Κομπερατόρε είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως αρχηγός των εθελοντών πυροσβεστών της κοινότητας Μπάφαλο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Pittsburgh Post-Gazette.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πενσιλβάνιας Τζος Σαπίρο είπε ότι ο 50χρονος που κατοικούσε στο Σάρβερ πέθανε σαν ήρωας καθώς έσκυψε πάνω από τα μέλη της οικογένειάς του για να τα προστατεύσει, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

«Ο Κόρεϊ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου και είχε ενθουσιαστεί που χθες το βράδυ βρισκόταν εκεί μαζί του», είπε ο Σαπίρο και πρόσθεσε: «Οι πολιτικές διαφωνίες δεν μπορούν ποτέ, ποτέ να επιλυθούν με τη βία».

 

ΠΗΓΗ

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ