Eταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων: Nα αποτραπούν οι περιορισμοί στην αγορά μας

Συνάντηση με εκπροσώπους της αγοράς των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του ΔΣ του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, Stama, συναντήθηκαν μαζί του για να εκφράσουν τις θέσεις και ανησυχίες τους σχετικά με νέες παρεμβάσεις στην αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, πρωταρχικός στόχος του συνδέσμου στη συνάντηση αυτή ήταν ο Stama να καταστεί επίσημος συνομιλητής της κυβέρνησης σε ανώτατο επίπεδο. Mέσω του κύκλου αυτών των συναντήσεων ο σύνδεσμος προσπαθεί να αποτρέψει σκέψεις επιβολής περιορισμών στην αγορά, αλλά και να δώσει τη σωστή διάσταση της συμβολής του στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας, όπως τονίζεται πάντα στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει μέσα στον χειμώνα ρυθμίσεις για την αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος σε όσους επαγγελματίες μισθώνουν βραχυχρόνια από 3 ακίνητα και πάνω, ενώ από την κυβέρνηση προαναγγέλλουν νέες παρεμβάσεις από το φθινόπωρο. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στις νομοθετικές ρυθμίσεις.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ