Κρεϊτσίκοβα – Παολίνι: Η ώρα του τελικού του Wimbledon στις γυναίκες

Το μεσημέρι του Σαββάτου (13.07.2024, 16:00)

Για 8η σερί χρονιά θα έχουμε νέα νικήτρια του Wimbledon! Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα κόντρα στην Τζάσμιν Παολίνι για το “στέμμα” στο βρετανικό Grand Slam,

Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και η Τζασμίν Παολίνι θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Wimbledon. Η Τσέχα (Νο32 στον κόσμο) είχε κατακτήσει το Roland Garros το 2021 και ψάχνει τον δεύτερό της major τίτλο, ενώ η Ιταλίδα (Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη) ήταν φιναλίστ πριν από ένα μήνα στην ίδια διοργάνωση.

Η απίστευτη Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα έκανε μίνι έκπληξη, αποκλείοντας το Νο4 του κόσμου, Ελενα Ριμπάκινα. Έτσι, έφτασε για πρώτη φορά στον τελικό του Wimbledon!

Πρώτη παρουσία στον τελικό του βρετανικού Grand Slam και για την Παολίνι. Μετά από ματς που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, η Ιταλίδα τενίστρια κέρδισε με ανατροπή την Ντόνα Βέκιτς και έγινε η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα της που φτάνει στο φινάλε του Wimbledon.

Ο αγώνας Κρεϊτσίκοβα – Παολίνι είναι προγραμματισμένος να κάνει σερβίς το μεσημέρι του Σαββάτου (13.07.2024, 16:00), θα μεταδοθεί από το Novasports Prime ενώ θα υπάρξει και LIVE ενημέρωση από το Newsit.gr.

Οι δυο 28χρονες αθλήτριες έχουν βρεθεί αντίπαλες μόλις μια φορά, στο μακρινό παρελθόν. Ήταν για αγώνα των προκριματικών στο Australian Open το 2018, με την Κρεϊτσίκοβα να νικά με 6-2, 6-1.