Αρκούδα κατασπάραξε 19χρονη

Μια 19χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της στη Ρουμανία, όταν μια αρκούδα της επιτέθηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στα βουνά Bucegi στη Ρουμανία, όπου η άτυχη Μαρία Νταϊάνα είχε πάει με τον σύντροφό της.

Όπως έγινε γνωστό, η αρκούδα εμφανίστηκε στο μονοπάτι που περπατούσε το ζευγάρι και του επιτέθηκε. Η 19χρονη εκείνη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η αρκούδα άρπαξε το πόδι της και την έσυρε από έναν γκρεμό 400 μέτρων.

Ο Νταν Μπανού, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας ορεινής διάσωσης, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Ήταν τρομοκρατημένη… ούρλιαζε: “Η αρκούδα πλησιάζει όλο και πιο κοντά!”».

Ο ίδιος εξηγεί πως την άκουσαν να πεθαίνει μέσω του τηλεφώνου, την ώρα που ο σύντροφός της φώναζε ότι τους επιτέθηκε η αρκούδα και ότι έχει πάρει το κορίτσι: «Ήταν τρομερό! Μας φώναζε ότι η αρκούδα άρπαξε το κορίτσι από το πόδι».

Όταν οι διασώστες πήγαν να ανασύρουν το άψυχο σώμα της, βρήκαν την αρκούδα να το περιτριγυρίζει. Το άγριο ζώο θανατώθηκε επί τόπου.

Ο φίλος της κοπέλας και μάρτυρας του σοκαριστικού περιστατικού δεν τραυματίστηκε. «Ήταν απροσδόκητο. Προσπάθησα να τρομάξω την αρκούδα, αλλά δεν τα κατάφερα και συνέβη… Θα προτιμούσα να ήμουν εγώ», δήλωσε ο ίδιος.

Ένας ειδικός στην άγρια ζωή δήλωσε στη New York Post πως είναι απίθανο η αρκούδα να έσυρε τη Νταϊάνα στον γκρεμό. «Είναι πιο πιθανό ότι η κοπέλα, φοβισμένη, προσπάθησε να το σκάσει, έπεσε στην άβυσσο και η αρκούδα έπεσε μαζί της», ανέφερε.

Όπως δήλωσε η μητέρα της 19χρονης, η κόρη της ήταν ευτυχισμένη γιατί είχε μόλις πετύχει σε εξετάσεις και το μόνο που ήθελε ήταν να περάσει ορισμένες ευτυχισμένες ημέρες στο βουνό.

Η Ρουμανία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό καφέ αρκούδων στην Ευρώπη, που εκτιμάται πως είναι 8.000.

https://www.zougla.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ