Δολοφονία στο Ψυχικό: Δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα γάντια του 44χρονου – Αναμένονται τα αποτελέσματα για το μπουφάν του

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα γάντια του 44χρονου συλληφθέντα για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, ενώ ακόμα αναμένονται τα αποτελέσματα για το μπουφάν του.

Ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Κώστας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι πληροφορίες λένε ότι στα γάντια του 44χρονου δεν εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας. Σημειώνεται ότι έχουν εντοπιστεί ίχνη πυρίτιδας στη ζώνη του.

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. ο ηθικός αυτουργός 

Στην αναζήτηση του ηθικού αυτουργού της εν ψυχρώ δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό, εστιάζουν οι αρχές, ερευνώντας πλέον την πιθανή εμπλοκή ενός προσώπου από νησί των Κυκλάδων, που γνωρίζονταν με το θύμα. Όσο για τον φυσικό αυτουργό, υπάρχει πλήθος στοιχείων κατά του ποινικού που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών.

Στα στοιχεία που τον «καίνε», προστέθηκε και η ανίχνευση πυρίτιδας σε ζώνη του, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης δύο κινητών, καρτών SIM και μιας συσκευής gps που εντοπίστηκαν σε κρύπτη στο σπίτι που διέμενε.

Σε δύο πυλώνες, επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας, ώστε  να φτάσει στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου. Στη Μύκονο οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών αναζητούν πληροφορίες για τον επιχειρηματία που χρηματοδότησε τον πληρωμένο εκτελεστή, και στα εργαστήρια οι ερευνητές αναλύουν τα πολλά ευρήματα που εντόπισαν στην κατοχή του 44χρονου ποινικού.

Τα αποτελέσματα  θα τα διαβιβάσουν στις δικαστικές αρχές που θα κρίνουν αν – στο στάδιο της κύριας ανάκρισης- καλέσουν για εξηγήσεις κάποιο από τα άτομα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο  της Ασφάλειας.

Ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανιχνεύτηκε πυρίτιδα σε ζώνη με θήκες για όπλα που βρέθηκε στα βαλίτσα με τα αντικείμενα που ήταν έτοιμος να εξαφανίσει ο φερόμενος ως δράστης. Στα εργαστήρια συνεχίζεται η εξέταση σε ρουχισμό, γάντια και παπούτσια για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Το μεγάλο βάρος πέφτει στην εξέταση των δεδομένων σε 2 επιχειρησιακά κινητά, και κάρτες SIM, του εκτελεστή, αλλά στο κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται και για τον εντοπισμό του μαύρου σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης της δολοφονίας και όπως φαίνεται σε οπτικό υλικό πρόλαβε να εξαφανίσει – από υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι με τη βοήθεια συνεργού του – ο οποίος αναζητείται. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο 44χρονος να συμμετείχε και σε άλλες έκνομες ενέργειες  του οργανωμένου εγκλήματος.

https://www.ertnews.gr/