Ηλεία: Πέθανε ο Σπύρος Παναγούλιας - Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Στο πένθος βυθίστηκε ο νομικός κόσμος της Ηλείας και όχι μόνο, στο άκουσμα του θανάτου του συνταξιούχου δικηγόρου Σπυρίδων Παναγούλια, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Ο Σπυρίδων Παναγούλιας γεννήθηκε στη Μίνθη του Δήμου Ζαχάρως και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε για περισσότερα από σαράντα χρόνια πιστά, με θάρρος, σθένος και με γνώμονα τη δικαιοσύνη την επιστήμη της νομικής και δραστηριοποιήθηκε ως δικηγόρος στον Πύργο, ενώ ήταν και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας. Θεωρούνταν ιδιαίτερα καλός αστικολόγος, καθώς ασχολούνταν με το Αστικό Δίκαιο, έχοντας χειριστεί σωρεία υποθέσεων. Όμως είχε ασχοληθεί και με υποθέσεις του Ποινικού Δικαίου.

Όντας χωροφύλακας, ο Σπυρίδων Παναγούλιας, πραγματοποίησε τις σπουδές του στη Νομική Αθηνών και αξίζει να σημειωθεί πως είχε υπηρετήσει στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα τον είχε αποσπάσει εκεί για να μπορέσει να σπουδάσει. Άνθρωπος βαθιά δημοκρατικός, ο εκλιπών εκδιώχθηκε από τη Χωροφυλακή την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Παράλληλα, υπήρξε ο πρώτος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία.

Πηγή: patrisnews.com