Πάτρα: Πανάκριβα δυάρια και γκαρσονιέρες - Απλησίαστα για τους φοιτητές

«Γολγοθάς» για νέους φοιτητές στην Πάτρα αλλά και για Πατρινούς που νοικιάζουν μικρά σπίτια (γκαρσονιέρες ή δυάρια) σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Real Estate Θέμης Μπάκας.

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα, την Πάτρα με το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το κόστος μίσθωσης στο σύνολο των φοιτητικών περιοχών παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, όπως άλλωστε έγραψε η «Γ» στο πρωτοσέλιδο της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα στη περιοχή της Αγίας Σοφίας, το κόστος μίσθωσης κατοικίας έως 25 τ.μ. κυμαίνεται από 220€/μήνα, ενώ για κατοικία 30τμ-45τμ αγγίζει ακόμη και τα 570€/μήνα για κατοικία πλήρως ανακαινισμένη ή/και νεόδμητη, επιπλωμένη με το σύνολο των ηλεκτρικών συσκευών.

Οικονομικότερη λύση αποτελούν οι περιοχές Ταραμπούρα, Ζαρουχλεϊκά, Ψαροφαϊ και Πλατεία Παπανδρέου, όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας από 30τμ-45τμ, κυμαίνεται από 270€/μήνα έως 350€/μήνα. Ενώ, καταγράφεται μικρή διαθεσιμότητα κατοικιών επιφάνειας 50-60τμ και έως 25 τμ.

Στο κέντρο της πόλης, στα Ψηλά Αλώνια, καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές μίσθωσης.

Συγκεκριμένα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας έως 25τμ κυμαίνεται από 270€/μήνα, για κατοικία από 30τμ έως 45τμ αγγίζει ακόμη και τα 600€/μήνα και για κατοικία 50τμ-60τμ ακόμη και τα 650€/μήνα. Οι άνωθεν τιμές αφορούν διαμερίσματα επιπλωμένα πλήρως ανακαινισμένα ή/και νεόδμητα και με το σύνολο των ηλεκτρικών συσκευών .

Στην Πάτρα 413 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.