Α. Παναγιωτόπουλος: «Η έτι περαιτέρω αποδυνάμωση του Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου του Ρίου απειλεί ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές»

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής και τον υπουργό Υγείας, με θέμα «Επείγουσα ανάγκη για ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό του Ογκολογικού Τμήματος  του ΠΓΝ Πατρών ‘‘Παναγία η Βοήθεια’’» για 3/7/2024 ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας «Άλμα Ζωής», κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Στην αναφορά αναδεικνύεται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο το σοβαρό θέμα που προκύπτει, σύμφωνα και με την ανακοίνωση, από τις οριστικές μετακινήσεις δύο ογκολόγων ιατρών του Ογκολογικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ), για να καλύψουν τις ανάγκες άλλων νοσοκομείων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Αυτή η μετακίνηση έρχεται να προστεθεί στην διαρκή, λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ, αποδυνάμωση του εν λόγω ογκολογικού τμήματος, στο οποίο σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία πραγματοποιούνται περίπου 400 τακτικά ογκολογικά ραντεβού και 1.000 ημερήσιες θεραπείες τον μήνα, με ασθενείς από όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά. 

Η οριακή κατάσταση με την υποστελέχωση και την εξουθένωση του υγειονομικού προσωπικού, ως συνέπεια του σχεδίου απαξίωσης και υπονόμευσης του ΕΣΥ που απεργάζεται και υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι επικίνδυνη για τους ασθενείς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρούμε την υγεία δημόσιο αγαθό και δεσμευόμαστε για την επαναθεμελίωση του ΕΣΥ με επίκεντρο τον άνθρωπο".

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ